Projectes socials

Mutua Madrileña destina 140.000 a projectes d’oenagés a Catalunya

Les entitats afavorides treballen en l’àrea de discapacitat, atenció a víctimes de violència de gènere, ajuda a la infància i l’impacte socioeconòmic de la Covid-19

Mutua Madrileña destina 140.000 a projectes d’oenagés a Catalunya
2
Es llegeix en minuts

Fundació Mutua Madrileña ha anunciat aquest dimarts que ha destinat 140.000 euros a cinc projectes d’oenagés a Catalunya. Recolzarà tres projectes d’entitats sense ànim de lucre a les àrees de discapacitat, atenció a víctimes de violència de gènere i ajuda a la infància. A més, dos projectes més atendran l’impacte socioeconòmic de la Covid-19 en col·lectius vulnerables, una categoria que la Fundació Mutua Madrileña ha inclòs aquest any en les seves ajudes.

Les cinc iniciatives beneficiaran de forma directa més d’un miler de persones de tot Catalunya. La IX Convocatòria d’Ajudes a Projectes Socials de la Fundació Mutua Madrileña, que presideix Ignacio Garralda, té una dotació total d’un milió d’euros i servirà per posar en marxa 36 projectes que beneficiaran 22.000 persones.

En concret, els projectes que es portaran a terme a Catalunya són a Girona, la Fundació Mifas, especialitzada en la millora i la rehabilitació de la salut de les persones amb discapacitat, utilitzarà l’import de l’ajuda per finalitzar les obres d’habilitació d’una sala ubicada al seu Centre d’Atenció Integral. Una vegada acabada, aquesta sala acollirà l’àrea de salut (atenció psicològica, xerrades i jornades, etc.), l’àrea de promoció de l’autonomia (jornades sobre ajudes tècniques...) i l’àrea de l’associat (tallers i classes de diferents disciplines, com ioga i pilates, dansa adaptada, activitats de dinamització, etc.).

Un altre projecte se situa a Barcelona, a l’àrea d’atenció a víctimes de violència de gènere, la Fundació Privada Ared destinarà l’ajuda concedida al seu Programa d’integració sociolaboral per a víctimes de violència de gènere. Aquest programa té per objectiu millorar l’autonomia personal, professional i econòmica de les dones ateses i augmentar el seu nivell d’ocupabilitat.

Una ajuda es destinarà també a la Fundació Acció Social Infància, que desenvoluparà el seu projecte Connecting People, per dotar els nens, nenes i adolescents sense accés a internet i en risc d’exclusió de dispositius digitals que els permetin seguir les tasques escolars i ampliaran l’equip de professionals de l’àmbit de la pedagogia per acompanyar les famílies.

Notícies relacionades

També a Barcelona, rebrà una ajuda l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD) per millorar el nivell d’alfabetització digital de les persones més grans de 65 anys que viuen soles i tenen risc de patir situacions d’aïllament o solitud no desitjada, democratitzant l’accés a la informació a través de la tecnologia. Igualment a Barcelona, el Centre d’Acollida Assis donarà cobertura de necessitats bàsiques (protecció, alimentació, higiene i salut), vivenda i acompanyament social emocional a persones en situació de sense llar i a famílies en situació de vulnerabilitat que acudeixen al centre per primera vegada com a conseqüència de la crisi socioeconòmica provocada per la Covid-19. Per a això prestaran serveis bàsics (dutxes, esmorzars, menjar, roba) i assistencials (suport soci emocional), facilitaran materials de protecció i

l’accés a l’allotjament de les persones sense llar/orientació. La Fundació Mutua impulsa anualment, des del 2012, la seva Convocatòria d’Ajudes a Projectes d’Acció Social per recolzar econòmicament projectes d’oenagés destinats a millorar la vida dels més necessitats. Des d’aleshores, s’han destinat prop de 6 milions d’euros al desenvolupament de 230 projectes.

Temes:

Assegurances