Retribució al personal

Mercadona distribueix 409 milions en incentius a la plantilla pel 2020

Un total de 366 milions d’euros per prima d’objectius es paguen avui, que se sumen als 43 milions abonats l’any passat per la Covid

Mercadona distribueix 409 milions en incentius a la plantilla pel 2020
1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La cadena de supermercats Mercadona ha anunciat que ha distribuït 409 milions d’euros en primes entre la plantilla pels resultats aconseguits l’any passat. Les 90.000 persones que componen la plantilla de Mercadona reben 366 milions en concepte de prima per objectius, que la companyia ha repartit avui, 1 de març, als quals cal sumar els 43 milions que el passat mes d’abril del 2020 també van rebre els empleats «com a reconeixement al compromís i extraordinari esforç demostrat durant els inicis de la crisi sanitària».

La distribució d’incentius per consecució d’objectius es va implantar a Mercadona el 2001. Des d’aleshores, la firma ha retribuït amb més de 4.200 milions d’euros per aquesta via. Qualsevol treballador, des del primer any i en cas d’assolir les metes i els objectius pactats al principi de l’exercici, cobra una mensualitat extra, quantitat que ascendeix a dues mensualitats una vegada se superen els cinc anys d’antiguitat. Mercadona és una de les firmes de distribució que més premia l’antiguitat dels treballadors. D’aquesta manera, el salari mínim a Mercadona el primer any és de 1.198 euros al mes, puja als 1.265 euros el segon, a 1.360 euros el tercer i 1.488 euros a partir del quart any (1.811 euros bruts), segons l’última memòria anual.

Notícies relacionades

Segons Mercadona, la firma ha destinat més de 200 milions d’euros a mesures de seguretat anti-Covid aquest passat exercici. Aquesta despesa es va destinar a l’adquisició d’equips de protecció individual, desinfecció, neteja i adequació de mesures de seguretat en botigues, blocs logístics, centres logístics per a internet i oficines i reforç dels serveis mèdics propis.

Mercadona va aprovar l’agost del 2020 la jornada laboral de 5 dies per al personal de supermercats, que permet el descans de dos dies setmanals i disfrutar de vuit caps de setmana complets. En el sector de la distribució és un règim no habitual i molt per sobre de les condicions laborals proposades en l’actual negociació del conveni col·lectiu de la patronal de grans superfícies Anged. Patricia Cortizas, directora general de Recursos Humans i Relacions Externes de Mercadona, ha destacat la dedicació de la plantilla, que va permetre garantir l’obertura tots els dies l’any passat de més de 1.600 supermercats a Espanya i Portugal malgrat les dificultats de la pandèmia.