Iniciativa

Més de 150 organitzacions empresarials exigiran mantenir l’ordre a Barcelona

  • Els organitzadors preveuen l’assistència d’unes 500 persones del món econòmic, social i cultural a l’Estació del Nord

  • El rebuig de la violència i l’exigència al Govern i l’ajuntament que exerceixin la seva autoritat, entre les reclamacions

Més de 150 organitzacions empresarials exigiran mantenir l’ordre a Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’acte reivindicatiu dels empresaris catalans per al 4 de març, avançat per EL PERIÓDICO, va prenent forma. A les patronals Foment del Treball i Pimec i el Círculo Ecuestre, s’han afegit el RACC, l’Associació Espanyola de Directius (AED), Femcat, el Col.legi d’Advocats de Barcelona i fins a més de 150 organitzacions empresarials, professionals, socials i culturals, segons els organitzadors. Està prevista l’assistència d’unes 500 persones a l’Estació de Nord de Barcelona, un lloc amb capacitat per a unes 2.000, per complir les restriccions per la pandèmia del coranavirus. A més d’entitats i organitzacions s’espera que intervinguin també empresaris representatius.

El manifest de l’acte, sota el lema ‘Ja n’hi ha prou, centrem-nos en la recuperació, condemna els actes violents després de les manifestacions dels últims dies i destaca l’«esgotament» de la ciutadania després dels sacrificis de la crisi financera del 2008 i els actuals per la provocada pel Covid-19, segons uns dels esborranys que s’estan elaborant. Alhora que critiquen la «paràlisi» del Govern davant els últims esdeveniments i defensen el paper dels cossos de seguretat, reclamen la constitució d’un Executiu català «estable» que prioritzi la recuperació econòmica.

Una altra de les exigències va dirigida al Govern central, al que li reclamen ajudes directes a les empreses per valor de 50.000 milions d’euros, com han fet altres països de la Unió Europea (UE). El president Pedro Sánchez va anunciar un baló d’oxigen d’11.000 milions «en les pròximes setmanes», dirigit especialment als sectors més afectats per les restriccions i les limitacions a la mobilitat per la pandèmia, com l’hostaleria, el comerç i el turisme.

Imatge de Barcelona

Els empresaris catalans, que ja van mostrar la setmana passat el seu rebuig més rotund a les protestes violentes que es van saldar amb aparadors trencats i danys materials tant en negocis com en mobiliari urbà per més d’un milió d’euros, respecten el dret de manifestació, però «cívica i pacífica». En aquest sentit, insisteixen que el Govern i l’Ajuntament de Barcelona han de posar ordre quan hi ha actes violents i s’imposa la violència perquè es recuperi la convivència. Alhora que aposten per la col·laboració publicoprivada com a garantia de progrés es mostren disposats a participar en tot el que estigui relacionat amb recuperar la imatge de Barcelona.

Notícies relacionades

Segons el parer dels empresaris que promouen l’acte del dia 4, les destrosses de béns públics i privats i els enfrontaments al carrer «perjudiquen greument la capacitat de Barcelona i tot Catalunya d’atraure turisme de qualitat, talent i inversions», segons fonts coneixedores del manifest que s’està elaborant.

Entre les exigències a l’Executiu català destaca l’exigència que defensi l’economia productiva i que se centri en la recuperació econòmica i que també mantingui l’ordre, en el sentit de garantir l’exercici de drets a tot el món, juntament amb el normal funcionament de les institucions i el blindatge de la seguretat jurídica. Segons el parer de l’empresariat, caldria un pacte entre les forces polítiques, les administracions i les entitats econòmiques i socials per a la recuperació.