Empresaris

La Cambra reclama 2.600 milions de l’últim paquet d’ajuts del Govern

La institució s’afegeix a les crítiques que consideren insuficients els recolzaments directes per als empresaris

La Cambra reclama 2.600 milions de l’últim paquet d’ajuts del Govern
1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La Cambra de Comerç de Barcelona ha reclamat aquest dijous almenys 2.600 milions d’euros per a Catalunya del nou paquet d’ajuts d’11.000 milions anunciat pel Govern d’Espanya. La institució considera, no obstant, que la quantia global es queda molt lluny de les necessitats de les empreses per esquivar la complexa situació oberta per la pandèmia.

Notícies relacionades

Segons la Cambra, «el repartiment i adjudicació hauria de fer-se segons el grau d’afectació de treballadors en erto de cada territori», per la qual cosa la proporció d’ajuts per a Catalunya hauria de ser d’aquests 2.600 milions. La petició és justificada per la Cambra per l’elevat pes dels efectes de la pandèmia a Catalunya, que ha registrat 170.093 treballadors en erto de mitjana l’últim mes de gener, el 23,7% del total de l’Estat. Els sectors més afectats estan sent l’hostaleria i la restauració, el comerç, el transport i tots aquells serveis que depenen del turisme. Per això, la Cambra reclama que aquest paquet d’ajuts anunciat es tradueixi íntegrament en ajuts directes i indemnitzacions a les empreses i autònoms que eren viables abans de la pandèmia.

La presidenta en funcions de la Cambra, Mònica Roca, ha fet aquesta petició d’ajuts de manera oficial a la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto. A principis de febrer la Cambra va demanar l’Estat que creés un nou fons autonòmic Covid-19 d’ajuts directes a empreses de forma urgent a aplicar durant el primer trimestre, per compensar tant les pèrdues passades com les futures. «Considerem que els ajuts són insuficients, ja que segons estimacions pròpies, l’impacte sobre l’excedent brut d’explotació de les empreses afectades per les restriccions de l’octubre al gener ascendeix a 2.171 milions d’euros. Càlcul que no té en compte totes les pèrdues que es convertiran d’ara endavant fins a arribar a la immunitat de grup i tornar a una relativa normalitat», ha explicat la Cambra mitjançant un comunicat.