Balanç anual

ACS retalla el seu benefici un 40%, fins als 574 milions

  • La caiguda de l’activitat en autopistes va provocar un forat de 35 milions d’euros

1
Es llegeix en minuts

ACS va guanyar 574 milions d’euros el 2020, cosa que suposa una retallada del 40,3% respecte als gairebé 1.000 milions d’euros que va guanyar el 2019, afectada principalment per l’impacte del coronavirus en totes les seves unitats de negoci.

El llast més gran per al grup que presideix Florentino Pérez va provenir de la seva participació directa i indirecta del 50% menys una acció a Abertis, que va causar un forat de 35 milions d’euros en els comptes d’ACS, segons recullen els resultats. La concessionària d’autopistes espanyola va patir directament les conseqüències de les limitacions a la mobilitat, que van reduir el trànsit mitjà a les seves carreteres en un 21%, amb la qual cosa es va minvar així la seva contribució a ACS, que el 2019 va arribar als 245 milions d’euros.

Venda de Thiess

No obstant, excloent l’impacte d’Abertis, la companyia encara registraria un benefici net un 15% inferior al de l’exercici precedent. Això es deu a la partida negativa de 28 milions relacionada amb la venda de Thiess, una minera australiana participada de forma indirecta en gairebé un 40%.

Notícies relacionades

Així mateix, el seu negoci de serveis es va anotar un altre impacte procedent del coronavirus, arran del cessament de l’activitat viscut en el primer confinament. Ni tan sols el seu negoci de construcció i serveis industrials va evitar patir el llast de la pandèmia, ja que va reduir entorn del 10% els seus resultats operatius.

Així, en el seu conjunt, les vendes de la constructora van ser de 34.937 milions d’euros, un 10,5% inferiors a les de l’any anterior, mentre que el resultat brut d’explotació (ebitda) va ser de 2.397 milions d’euros, un 14,2% menor.

Temes:

ACS