Foment i Pimec

Els empresaris esclaten contra la pròrroga de les restriccions: «El comerç comença a col·lapsar-se»

  • Foment i Pimec critiquen la decisió del Govern d’allargar una setmana el tancament de les grans superfícies i el veto a poder obrir dissabte i diumenge

Persianes abaixades d’un comerç a Barcelona.

Persianes abaixades d’un comerç a Barcelona. / JULIO CARBÓ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Foment del Treball i Pimec han manifestat el seu rotund rebuig de la decisió del Govern d’allargar una setmana més les restriccions a part de l’activitat econòmica. «El comerç ha començat a col·lapsar-se i està a punt d’entrar en estat catastròfic», han assenyalat les organitzacions empresarials en un comunicat conjunt aquest divendres. L’Executiu català ha aplicat les recomanacions del Procicat i ha estès gran part de les actuals restriccions fins al 28 de febrer. El comerç portarà, per tant, des del 7 de gener amb part de l’activitat limitada, ja sigui amb les grans superfícies sense possibilitat d’obrir al públic o amb tot el comerç no essencial obligat a abaixar la persiana els caps de setmana.

Notícies relacionades

Les patronals han alertat que la situació, després de 44 dies de restriccions i amb previsió d’arribar, com a mínim, als 53 dies, és crítica. «La situació del sector és desesperant, amb un ofec generalitzat de les empreses [petites, mitjanes i grans] que posa en risc i condemna a la pobresa més de 100.000 treballadors i empresaris catalans», segons sostenen en el seu comunicat publicat aquest divendres. Foment i Pimec han exigit a l’Administració catalana l’obertura «de forma immediata» de l’activitat comercial, en tots els seus formats i permetent l’obertura els caps de setmana. 

Les organitzacions han criticat la tasca del Govern, al considerar que Catalunya és la comunitat que «lidera les restriccions i els tancaments del sector comercial», sense per això «presentar uns indicadors epidemiològics pitjors». A Catalunya hi ha 2.026 persones ingressades hospitalàriament, i 613 en ucis, segons les últimes dades facilitades per la Conselleria de Salut. Fins ara un total de 20.408 persones han mort per coronavirus entre les quatre províncies catalanes.

Temes:

Comerç Patronal