En màxims de 12 anys

Acciona es dispara més d’un 11% davant el possible debut a la Borsa de la seva filial de renovables

  • Al tancament de la sessió, els seus títols van firmar els 138,4 euros per acció en nivells de l’any 2008

José Manuel Entrecanales, president d’Acciona.

José Manuel Entrecanales, president d’Acciona. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts

Els títols d’Acciona es van disparar aquest dijous prop d’un 11,5% a la Borsa després que la companyia hagi reconegut que està estudiant una possible sortida a cotització del seu negoci de renovables, que compta amb una cartera de projectes en desenvolupament valorada en 4.000 milions d’euros. Amb aquest nou impuls a les seves accions, la companyia va arribar al llarg de la jornada a un preu màxim intradia de 139,4 euros per títol, un nivell que no visitava des del setembre del 2008, en plena caiguda per la crisi financera.

Al tancament de la sessió, els seus títols van firmar els 138,4 euros per acció, és a dir, màxims de 12 anys, després de revaloritzar-se un 11,43% respecte al tancament de la jornada anterior i liderant el selectiu madrileny, que va retrocedir un 0,80%. En termes de capitalització, aquesta alça es tradueix en gairebé 800 milions d’euros més en només un dia.

El consell d’administració, que també aprova aquest dijous els comptes del 2020, deliberarà «sobre la possible oferta pública inicial de les accions de la seva filial Corporación Acciona Energías Renovables (en procés de transformació en societat anònima), capçalera de la divisió d’Energia, per a la seva posterior cotització», segons va informar la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Notícies relacionades

Segons una anàlisi de Banc Sabadell, la filial de renovables d’Acciona compta amb una cartera de projectes de 15.000 megawatts (MW), dels quals té previstos prop de 5.000 MW abans del 2024, cosa que suposa una inversió de 4.000 milions d’euros. En l’actualitat té 10.500 MW instal·lats a tot el món – 8.443 MW consolidats–, dels quals un 53% són a Espanya, distribuïts un 83% en energia eòlica, un 10% hidroelèctrica i un 7% solar. La filial representa un 73% del resultat brut d’explotació i un 67% del valor (EV) del grup.

Per a Sabadell, aquesta operació permetrà a Acciona captar capital per accelerar el ritme de creixement d’aquesta divisió, en la qual el grup que presideix José Manuel Entrecanales hauria de mantenir el control, amb més del 50% del capital.