Telecomunicacions

Telefónica negocia la venda de diversos centres de dades a Nabiax (Asterion)

  • L’operació es podria tancar en els pròxims dies per uns 100 milions d’euros

1
Es llegeix en minuts

Telefónica manté negociacions avançades per a la venda de diversos centres de dades a Nabiax, la companyia creada pel fons d’inversió Asterion Industrial Partners després de la compra el 2019 d’onze centres de dades de l’operadora de telecomunicacions per un import total de 550 milions d’euros.

Fonts de mercat han confirmat a Europa Press l’existència de negociacions entre les dues parts sobre aquest assumpte i han assenyalat que l’operació, que ha sigut avançada pels diaris ‘Expansión’ i ‘El Economista’, està molt avançada, però s’està «negociant encara». Si arriben a bon port les converses, l’operació es podria tancar en els pròxims dies, abans que Telefónica presenti els seus resultats financers corresponents a l’exercici 2020 el pròxim dijous 25 de febrer. Des de Telefónica han refusat fer comentaris sobre rumors de mercat.

Notícies relacionades

Els diaris econòmics han publicat aquest dimarts que l’operadora de telecomunicacions vendrà a Asterion un total de quatre centres de dades en una operació valorada en uns 100 milions d’euros i en la qual es planteja la possibilitat que Telefónica aconsegueixi a canvi una participació del 20% a Nabiax.

Nabiax és una companyia de serveis de col·locació i ‘hosting’ en centres de dades nascuda el 2019 després de l’adquisició d’aquestes infraestructures de Telefónica per Asterion. L’empresa opera actualment a set països, ja que compta amb dos centres de dades a Espanya, dos més a l’Argentina, el Brasil i el Perú; i un a Xile, els Estats Units i Mèxic. L’acord aconseguit fa dos anys entre les dues parts comprenia també la firma d’un contracte de prestació de serveis de ‘housing’, de manera que Telefónica continuaria deixant i gestionant els serveis que està oferint als seus clients des d’aquests ‘data centers’ i mantindrà la relació directa amb ells

Temes:

Telefónica