Transport

Grimaldi presenta al port de BCN el vaixell ecològic ‘Eco Barcelona’

El barco disposa de bateries de liti i 350 metres quadrats de plaques solars

Grimaldi presenta al port de BCN el vaixell ecològic ‘Eco Barcelona’
1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

És el primer, però en els pròxims anys seran una flota. És un barco que atracat té zero emissions. El port de Barcelona ha rebut aquest divendres per primera vegada el barco ‘Eco Barcelona’ del Grup Grimaldi, que aconsegueix arribar a l’objectiu d’emetre zero emissions de CO2 mentre està aturat i unit a un norai del Port de Barcelona, gràcies a les seves bateries de liti i a 350 metres quadrats de plaques solars instal·lades a la coberta.

Notícies relacionades

La presidenta de Port de Barcelona, Mercè Conesa, i el conseller delegat del Grup Grimaldi, Mario Massarotti, han presentat el mercant, que segons Conesa «entra dins l’estratègia verda de Port de Barcelona, que es basa en la descarbonització i l’ús d’energies més netes als barcos, les companyies i les terminals». La infraestructura ha activat una fiscalitat verda amb bonificacions per a les companyies que facin servir vaixells de baixes emissions.

Massarotti ha assenyalat, per la seva banda, que el Grup Grimaldi reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient amb el port de Barcelona i la seva ciutat, els treballadors portuaris i els clients mitjançant l’‘Eco Barcelona’, que procedeix de la drassana xinesa Jinling. Com ha recordat el conseller delegat, el barco té la capacitat de transportar 7.800 metres lineals de mercaderies rodades (ro-ro), cosa que equival a uns 500 remolcs. L’‘Eco Barcelona’ fa 238 metres d’eslora i 34 metres de mànega amb un tonatge brut de 67.311 tones i una velocitat de creuer de 20,8 nusos. Es tracta d’un dels 12 barcos ro-ro híbrids pertanyents a la nova classe ‘Grimaldi Green 5th Generation’ (GG5G), que «estarà en servei al Mediterrani entre Itàlia i Espanya», fent escala regular als ports de Barcelona, València, Livorno i Savona.