Telecomunicacions

Cellnex compra 10.500 torres a França i anuncia una nova ampliació de capital de 7.000 milions

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Cellnex no para. El principal operador europeu d’infraestructures de telecomunicacions sense fil anuncia una nova adquisició, després d’un acord d’exclusivitat amb Altice France i Starlight Holdco per comprar Hivory a França, operador que compta amb 10.500 torres de telecomunicacions, i una nova ampliació de capital, la cinquena en els últims dos anys, per 7.000 milions d’euros.

Així ho ha anunciat la companyia que dirigeix Tobías Martínez en un comunicat aquest dimecres, en què explica que l’acord per comprar Hivory suposa una inversió per a la companyia de 5.200 milions d’euros que anirà acompanyada d’un programa a vuit anys vista per 00 milions d’euros més destinats al desplegament, entre altres projectes, de fins a 2.500 nous emplaçaments.

L’ebitda addicional –sota norma IFRS16 i una vegada completada tant l’adquisició com el desplegament dels nous emplaçaments– s’estima que arribi als 460 milions d’euros, alhora que en el cas del flux de caixa (RLFCFC) l’estimació és de 250 milions. El tancament de l’operació s’estima en el segon semestre d’aquest 2021.

«En termes de ‘backlog’ (vendes contractades), i tenint en compte entre altres factors els 18 anys –ampliables per períodes de 5 anys– acordats per a la prestació de serveis de Cellnex a SFR, la integració d’Hivory suposa per al grup un increment estimat de 13.000 milions d’euros, de manera que el total ascendeix fins als 101.000 milions d’euros», afegeix la nota.

Notícies relacionades

A més, la companyia anuncia que per «continuar reforçant els recursos propis destinats a finançar el creixement», preveu realitzar una nova ampliació de capital de fins a 7.000 milions d’euros, totalment assegurada per J. P. Morgan AG, Barclays Bank Ireland PLC, BNP Paribas, Goldman Sachs Bank Europe SE. Serà després de la renovació per part de la Junta General Ordinària d’Accionistes de la delegació en el Consell d’Administració de la Societat de la facultat d’ampliar el capital.

Amb aquesta, Cellnex preveu finançar una cartera de projectes que podria arribar als 18.000 milions d’euros en els 18 mesos posteriors al seu tancament. D’aquesta cartera, 7.000 milions ja estan compromesos gràcies a l’acord anunciat avui per a l’adquisició d’Hivory a França i al realitzat el 21 de gener passat per a la integració de les torres i emplaçaments de Deutsche Telekom als Països Baixos.

Temes:

Cellnex 5G