perfil
Antoni Cañete, pimes les 24 hores
El probable substitut de González, número dos de Pimec, és un dels artífexs de la lluita contra la morositat de les grans empreses

Antoni Cañete Martos (Barcelona, 1963) és secretari general de Pimec des de setembre del 2006. Home de la màxima confiança del president sortint, Josep González, s’ha bolcat en la defensa de les pimes des que va entrar com a número dos d’aquesta patronal. Si guanya les eleccions
President de la Plataforma Multisectorial contra la Morositat i vicepresident i portaveu de Plataforma Pymes, alternatiu a la Cepyme de la CEOE, presentarà la seva candidatura en qualitat de president honorífic del grup d’empreses fabricants de material elèctric, Cofme, del qual va ser director executiu abans d’entrar a Pimec i que va internacionalitzar.
Alguns han batejat Cañete com el Robin Hood de les pimes per ser un flagell de la morositat de les grans companyies i com a defensor del que defineix com a capitalisme inclusiu, un model econòmic basat en l’equitat i igualtat d’oportunitats.
Notícies relacionadesFruit de la seva insistència no només va aconseguir al seu dia que s’aprovés una llei que limitava els terminis de pagament entre empreses i entre aquestes i les administracions, sinó que ha continuat prement l’accelerador perquè s’acabi aprovant unrègim sancionador, que tancaria el cercle d’aquest esforç per frenar la morositat. Cañete va ser un dels escollits per formar part de la comissió de treball del Congrés dels Diputats per a la recuperació econòmica.
Procedent d’una família que va emigrar a Catalunya des d’Andalusia, des de petit ha viscut el món del negoci familiar. El seu pare va fundar una botiga de barri. Després aquest enginyer, que va fer el servei militar com a cap d’estació del metro de Barcelona amb només 18 anys, es va convertir en un dels professors més joves de secundària a Catalunya. Ara, si supera les eleccions, com tot sembla indicar, culminarà una carrera bolcada en els últims anys en la defensa de les pimes. Un dels seus reptes, als quals dedicarà una bona part de la seva persistència, serà el d’aconseguir que Pimec tingui representació a les taules del diàleg social d’àmbit estatal, com passa amb els sindicats basc ELA-STV i el gallec CIG. Resumint el que va dir l’actual president en una entrevista amb EL PERIÓDICO: «Asseure’s a les mateixes taules que la CEOE».
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Sánchez insisteix a "salvar el vaixell" però perd un altre peó
- Victòria del campió d’Europa (2-0) El Madrid topa amb Luis Enrique
- CICLISME El caos s’apodera de l’estrena del Tour amb Enric Mas de protagonista
- Partit Popular Toni Nadal, al Congrés del PP: «A Mallorca parlem català, no mallorquí»
- Polèmica L’alcaldessa de Palafrugell nega que s’hagi prohibit als grups d’havaneres afegir-se al públic si canta ‘El meu avi’
- Lloc de somni El poble de cinema a 40 minuts de Girona on van rodar 'Joc de Trons'
- És legal ficar el teu gos en una gàbia 8 hores al dia? L’advocat Xavi Abat et treu de dubtes: "Una abominació"
- LLIBRES La Barcelona dels prodigis literaris
- Patri Guijarro: "Ja em sento més jo a la selecció, com al Barça"
- Victòria del campió d’Europa (2-0) El Madrid topa amb Luis Enrique