patronal

González accelera el seu relleu i cedeix a Cañete la presidència de Pimec

  • Josep González posa fi a 23 anys al capdavant de la patronal de les petites i mitjanes empreses catalanes

  • Antoni Cañete, actual secretari general de la patronal i ja elegit successor, assumirà la presidència

pimec car 1200

pimec car 1200

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president de Pimec, Josep González, ha decidit accelerar la seva successió i passar el testimoni a la seva mà dreta i actual secretari general, Antoni Cañete. Així ho han anunciat els dirigents de Pimec en una roda de premsa durant la tarda d’aquest dimarts, després de fer una reunió de la junta directiva. González fa oficial un any abans de finalitzar formalment el mandat la seva successió a la figura de Cañete, ja impulsat per unanimitat el juliol del 2020 per la cúpula de l’organització com a ‘delfí’ del ‘pare fundador’ de la patronal de les pimes.

Josep González posa fi a 23 anys al capdavant de la patronal de les petites i mitjanes empreses catalanes. Líder indiscutit des que Sefes, de la qual ja era president, es va fusionar el 1997 amb la incipient Pimec. González ha anat renovat fins ara sense oposició el seu càrrec al capdavant de l’organització de les petites i mitjanes empreses catalanes.

Notícies relacionades

Entre els seus assoliments durant les més de dues dècades al capdavant de Pimec destaca l’acord de representativitat firmat el 2019 amb l’altra gran patronal catalana, Foment del Treball. El pacte va enterrar amb la nova direcció de l’altre ‘Josep’, Sánchez Llibre, un litigi de més d’una dècada per determinar el grau de representativitat empresarial que tenia cada patronal. Els ‘Joseps’ van enterrar la destral i van firmar la paritat de facto entre les dues organitzacions.

Antoni Cañete, fins ara secretari general de Pimec, s’haurà d’enfrontar al repte de gestionar l’economia post-Covid i salvar el màxim nombre de pimes davant la tempesta sense precedents que plana sobre el teixit empresarial català.

Temes:

Patronal