ajust de plantilla

Coca-Cola European Partners presenta un ero que afecta el 10% de la seva plantilla

Coca-cola

Coca-cola

2
Es llegeix en minuts

Coca-Cola European Partners (CCEP) Iberia ha decidit presentar un expedient de regulació d’ocupació (ero) que afectarà 360 empleats a Espanya, el 10% de la plantilla, segons han informat Europa Press fonts de companyia. Aquesta decisió, que es produeix després del tancament de la planta embotelladora a Màlaga, s’ha traslladat ja a les organitzacions sindicals.

Els llocs afectats se centren fonamentalment en l’estructura comercial, atenció al client i àrea d’informàtica. En concret, la firma s’ha reunit aquest divendres amb la Taula de Diàleg Permanent, integrada per les cinc Federacions presents a CCEP i els representants dels treballadors de les societats del grup, amb l’objectiu de continuar abordant el procés de canvi que afecta Espanya i que va ser presentat l’octubre passat a l’organisme de consultiu constituït a CCEP a nivell europeu, l’European Work Council (EWC).

En el transcurs d’aquesta reunió, CCEP Iberia ha presentat la seva intenció d’emprendre un procés de la reorganització, optimització i homogeneïtzació de la seva àrea comercial per a l’acabament de la implementació del model de comercialització i distribució dels seus productes denominat Route to Market que permet garantir l’eficiència i qualitat d’aquestes activitats en un context de mercat canviant.

Fins ara, a Espanya estaven convivint diferents models de comercialització i distribució que, després dels canvis operats tant pel mercat com per l’activitat de l’empresa, havien de ser revisats i homogeneïtzats, segons han explicat les mateixes fonts.

«L’objectiu d’aquests canvis és assegurar una millor adaptació a les necessitats actuals de la nostra activitat, amb un portfolio de productes més ampli, nous productes i formats, que ens ajudin a respondre de manera més ràpida a les actuals demandes i als notables canvis en els hàbits dels consumidors i mirar, així, d’assegurar un creixement sostenible del negoci», han ressaltat des de la companyia.

Notícies relacionades

A més, la proposta presentada inclou la reorganització de departaments transversals i de serveis generals com a conseqüència de la necessitat d’adaptació al nou model comercial i homogeneïtzació de models a escala europea. Es tracta de canvis que ja estaven previstos realitzar-se a principis del 2020 i afecten nou societats del grup CCEP a Espanya.

La intenció de la companyia, segons han ressaltat les mateixes fonts, és que tot el procés es desenvolupi en un clima de diàleg constructiu en el qual puguin arribar a acords i buscar fórmules que permetin aplicar les mesures intentant que l’impacte sigui el menor possible.