reclamació

Foment, Fecavem i UPM demanen al conseller Calvet l’exempció de l’impost del CO2

Les entitats patronals entenen que en la crisi actual «no és el moment d’incrementar la pressió fiscal»

videodamiacalvet

videodamiacalvet

1
Es llegeix en minuts

La patronal catalana Foment del Treball, la de distribució d’automoció, Fecavem i la Unió Patronal Metal·lúrgica UPM han demanat mitjançant una carta conjunta al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, l’exempció de l’Impost d’Emissions de CO2 perquè ciutadans i empreses catalanes no hagin de pagar-lo en el context de crisi.

La carta detalla els motius de la demanda davant la crisi econòmica i demana tenir en compte que l’impost no afecta cap altra comunitat, han informat en un comunicat. Les tres entitats destaquen la necessitat de deixar sense efecte l’impost que grava els titulars de vehicles de tracció mecànica per les emissions de diòxid de carboni que generen fins a finalitzar la pandèmia i, com a mínim, fins a l’any 2023.

Notícies relacionades

«No és el moment d’incrementar la pressió fiscal mentre dura la crisi generada per la Covid. A més, aquest nou exercici que comença no fa preveure bons escenaris a curt ni a mitjà termini», segons assenyalen a la carta.

A efectes recaptatoris, «aquest nou impost no aporta una contribució significativa a les arques de la Generalitat» i lamenten que no es tingui en consideració l’esforç que suposa a molts ciutadans i empreses afectats per expedients d’ocupació (erto), les restriccions i l’endeutament que han patit per fer-hi front.