AUTOMOCIÓ

Nissan reitera el seu compromís amb la planta de Sunderland, Anglaterra

  • Nissan considera que l’acord del Brexit ha convertit «un risc en una oportunitat» i reitera el seu compromís amb la planta de Sunderland, la fàbrica de cotxes més gran del Regne Unit

  • Nissan produirà més bateries a Anglaterra per evitar nous impostos, en un moviment que crearà més llocs de treball a la planta britànica

Nissan reitera el seu compromís amb la planta de Sunderland, Anglaterra
2
Es llegeix en minuts

Nissan ha reiterat el seu compromís amb la planta que opera a Sunderland, al nord-oest d’Anglaterra. La companyia japonesa assegura que el pacte aconseguit entre la Unió Europea i el Regne Unit en referència al Brexit permet la creació d’un ambient competitiu per a la seva planta britànica. «L’acord és positiu per a Nissan. Al ser el fabricant de cotxes més gran al Regne Unit, aprofitarem aquesta oportunitat per redefinir la producció d’automòbils», ha dit Ashwani Gupta, COO de Nissan.

Nissan va ser un dels fabricants que més va insistir en la necessitat d’arribar a un acord, afirmant que sense una sortida ordenada que evités la imposició de nous impostos sobre la indústria automobilística la planta de Sunderland seria «insostenible». Davant aquest nou escenari, la firma japonesa, que té aturada la línia d’acoblament del Qashqai i el Leaf a Sunderland per la falta de components arran de la pandèmia, entreveu noves oportunitats de negoci que podrien afavorir la contractació de nou personal. Nissan espera reprendre la producció dilluns.

Més producció de bateries

Nissan produeix l’elèctric Leaf a Sunderland a un ritme de 30.000 unitats anuals. La gran majoria porten la bateria de 40 kWh que la mateixa marca munta al Regne Unit, amb la qual cosa queden lliures d’impostos. No obstant, les versions més potents i de més autonomia del model incorporen una bateria més gran, que la firma importa des del Japó. Després del Brexit es graven nous impostos sobre aquestes bateries i, segons Gupta, pròximament començaran a pujar també al Regne Unit, en un moviment que evitarà aquest nou gravamen i la creació de nous llocs de treball.

Notícies relacionades

Gupta ha admès, no obstant, que «costarà uns mesos» adaptar la planta per al muntatge d’aquestes noves bateries, però agraeix que l’acord del Brexit ha convertit «un risc en una oportunitat». La planta de Sunderland és la fàbrica productora del Regne Unit més gran, amb gairebé 350.000 unitats acoblades el 2019. El 70% dels vehicles produïts a la planta britànica s’exporten.

Boris Johnson ha publicat un tuit en el qual agraeix les paraules de Gupta i el compromís de Nissan amb la planta de Sunderland. «És un gran vot de confiança en el Regne Unit per als brillants treballadors de Sunderland i la fabricació de cotxes elèctrics en aquest país», ha escrit el primer ministre britànic.

Temes:

Brexit Nissan