Sector financer

El BBVA ven la seva filial del Paraguai per 210 milions

L’operació generarà una minusvàlua neta de nou milions d’euros

1
Es llegeix en minuts

El BBVA ha tancat la venda del 100% del capital social del BBVA Paraguai al Banc GNB Paraguai, filial del Grup Gilinski, després de rebre les autoritzacions regulatòries necessàries. L’import total de la venda puja, aproximadament, a 250 milions de dòlars (uns 210 milions d’euros). L’operació generarà una minusvàlua neta d’impostos d’uns 9 milions d’euros, pels beneficis que el BBVA s’ha anat apuntant de la filial en aquest període, i un impacte positiu a la ràtio de capital CET1 ‘fully-loaded’ de prop de sis punts bàsics. Aquests impactes es veuran reflectits en els estats financers del BBVA en el primer trimestre del 2021.

L’operació que es completa avui es va anunciar l’agost del 2019. El BBVA Paraguai compta amb uns actius totals d’aproximadament 1.920 milions de dòlars (uns 1.640 milions d’euros), amb dades al tancament del tercer trimestre del 2020. El negoci del BBVA al Paraguai ocupa la quarta posició del mercat local, tant per volum de préstecs, amb una quota del 8,7%, com per dipòsits, amb un 9,5%.

Notícies relacionades

Una vegada integrades les dues entitats financeres (comprador i venedor), el Banc GNB Paraguai es convertirà en el primer per dipòsits del Paraguai, amb uns actius totals de 3.270 milions de dòlars (uns 2.784 milions d’euros), i una quota del 16%, amb dades de finals de setembre.

«El BBVA manté el seu compromís amb l’Amèrica Llatina i continuarà invertint a la regió, que continua sent una àrea estratègica per al creixement del grup», ha destacat l’entitat presidida per Carlos torres en una nota.

Temes:

BBVA