Google investiga una altra especialista en ètica de la seva unitat d’Intel·ligència Artificial

El gegant bloqueja els comptes de Margaret Mitchell per filtrar dades confidencials

zentauroepp22654885 google data201016095049

zentauroepp22654885 google data201016095049 / Connie Zhou

1
Es llegeix en minuts

Google està investigant un membre del seu equip d’ètica de la Intel·ligència Artificial després de descobrir que milers de documents confidencials han sigut filtrats a través del servidor d’aquest empleat i han sigut compartits amb comptes externs a la firma. El gegant tecnològic ha bloquejat el compte corporatiu d’aquesta persona, segons ha informat la companyia aquest dimecres.

«Els nostres sistemes de seguretat bloquegen automàticament el compte corporatiu d’un empleat quan detecten que el compte o dades confidencials estan en perill», assenyala Google en un comunicat. «Estem investigant aquest assumpte com a part dels protocols estàndards per recollir informació addicional», afegeix.

La confirmació oficial arriba després que el portal especialitzat Aixos informés que la investigadora d’ètica de la intel·ligència artificial Margaret Mitchell estava sota investigació per buscar als arxius de Google proves de tracte discriminatori per part de l’empresa cap a Timnit Gebru, un altre membre de l’equip d’ètica d’AI recentment acomiadada. L’acomiadament de Gebru ha causat una tempesta entre els treballadors de Google, que han criticat les polítiques de diversitat del gegant tecnològic i fins i tot han format un sindicat.

Notícies relacionades

Gebru, codirectora del seu equip d’ètica i el treball de la qual ha ajudat a revelar prejudicis racials en els algoritmes de reconeixement facial, va ser acomiadada el desembre passat després que redactés un informe sobre biaixos en algoritmes lingüístics. Ella va denunciar que el seu acomiadament es va deure al fet que va criticar les polítiques de diversitat de Google, fet que l’empresa nega.

L’acomiadament de Gebru ha desconcertat els professionals d’aquest àmbit. «Això ens ha deixat confosos. Ella és una persona extremadament mesurada i gens estrident. Si la fan fora a ella, et fa pensar que llavors no pots parlar», explicava a EL PERIÓDICO Carlos Castillo, investigador en ètica dels algoritmes a la Universitat Pompeu Fabra.