Trobada virtual

Pedro Sánchez participarà en el fòrum de Davos d’aquest any

Participaran també en el congrés organitzat pel World Economic Forum Jinping, Yoshihide Suga, Macron, Merkel i Conte, entre d’altres

Pedro Sánchez participarà en el fòrum de Davos d’aquest any
2
Es llegeix en minuts

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, serà una de les personalitats polítiques que intervindran en les sessions del Fòrum Econòmic Mundial (WEF per les seves sigles en anglès) que se celebrava tradicionalment a Davos i que en la seva edició d’aquest any tindrà lloc en format virtual entre els dies 25 i 29 de gener. A més del president espanyol, altres figures polítiques destacades que participaran com a oradors en l’esdeveniment seran el president xinès, Xi Jinping; Narendra Modi, primer ministre de l’Índia; Yoshihide Suga, primer ministre del Japó; Emmanuel Macron, president de França; Angela Merkel, cancellera d’Alemanya; Ursula von der Leyen, presidenta de la Comissió Europea, i Giuseppe Conte, primer ministre d’Itàlia. També està prevista la intervenció en diferents esdeveniments del Fòrum del president de l’Argentina, Alberto Fernández, així com dels presidents de Colòmbia i Costa Rica, respectivament Ivan Duque i Carlos Alvarado Quesada.

Segons l’agenda del conclave, presentada aquest dilluns, Pedro Sánchez participarà com a orador en la sessió ‘Avançant cap a un nou contracte social’, que se celebrarà el pròxim 25 de gener i en la qual estarà acompanyat pel president de Rwanda, Paul Kagame; James Quincey president i conseller delegat de The Coca-Cola Company; Sharan Burrow, secretària general de la Confederació del Comerç Internacional (ITUC); Jo Ann Jenkins, consellera delegada d’AARP, així com de l’emprenedora social Hilary Cottam.

A part de líders polítics, el fòrum virtual comptarà també amb la intervenció de figures internacionals com António Guterres, secretari general de l’ONU; Tedros Adhanom Ghebreyesus, director de l’Organització Mundial de la Salut (OMS); Kristalina Georgieva, directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI); Ángel Gurría, secretari general de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE); Guy Ryder, director general de l’Organització Internacional del Treball (OIT) o Fatih Birol, director executiu de l’Agència Internacional de l’Energia (AIE). Així mateix, està prevista la participació de Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu (BCE), així com del governador del Banc de França, François Villeroy de Galhau, i d’Andrew Bailey, governador del Banc d’Anglaterra.

Notícies relacionades

«En el context de la pandèmia de Covid-19, la necessitat de restablir les prioritats i la urgència de reformar els sistemes s’han enfortit a tot el món», va dir Klaus Schwab, fundador i president executiu del Fòrum Econòmic Mundial, qui va assenyalar que reconstruir la confiança i augmentar la cooperació global «són crucials» per fomentar solucions innovadores i audaces per aturar la pandèmia i impulsar una recuperació sòlida. «Aquesta reunió única serà una oportunitat perquè els líders delineïn la seva visió i abordin els problemes més importants del nostre temps, com la necessitat d’accelerar la creació d’ocupació i protegir el medi ambient», va afegir.

Arran de la pandèmia, els organitzadors del Fòrum van anunciar que l’edició presencial del 2021 se celebrarà a Singapur del 13 al 16 de maig, tot i que van remarcar la seva intenció de tornar la ubicació tradicional a l’esdeveniment a Davos el 2022. Abans d’aquesta reunió anual extraordinària a Singapur, el Fòrum acollirà a Tòquio, els dies 6 i 7 d’abril del 2021, la Cimera Mundial sobre la governança de la tecnologia.

Temes:

Davos