Spain Investors Day

L’energia, un dels sectors que més atrau els inversors

  • Energia, infraestructures i turisme eleven el seu interès davant el sector immobiliari

L’energia, un dels sectors que més atrau els inversors
2
Es llegeix en minuts

Energia, infraestructures i turisme són els tres sectors en els quals tenen els ulls posats els inversors, davant el sector immobiliari, l’interès del qual ha començat a baixar, segons resumeix a EL PERIÓDICO Benito Berceruelo, conseller delegat d’Estudi de Comunicació, organitzador de l’11a edició del fòrum Spain Investors Day que reuneix aquest dimecres i dijous a Madrid 248 inversors internacionals i 46 empreses cotitzades espanyoles.

«Espanya té companyies líders importants com Iberdrola o Naturgy que s’han comportat molt bé a la borsa durant el coronavirus. Iberdrola ha sigut una de les que més ha crescut a escala mundial i continua tenint molt interès», ha dit Berceruelo, que explica que la pujada de la llum pot ser un problema per al consumidor, però «no ho serà per a l’inversor, perquè si és més cara, guanyen més».

A més de l’energia, els inversors també centren el seu interès en constructores com ACS, Acciona o Técnicas Reunides perquè creuen que «la construcció tant pública com privada pot recuperar-se», així com en companyies turístiques com Meliá o Amadeus, a l’espera que es reactivin.

El Rei ha sigut l’encarregat d’inaugurar aquesta 11a edició del fòrum junt amb el ministre d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, i amb la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, així com la presidenta de BNP Paribas, Cecilia Boned, en una jornada marcada per un to d’optimisme i esperança davant un 2020 protagonitzat pel coronavirus. Felip VI ha destacat la resistència de les empreses espanyoles i les seves «nombroses fortaleses estructurals» per encarar els pròxims mesos després del coronavirus.

Notícies relacionades

«Ni el virus ni la crisi ens faran caure», ha assegurat el Monarca al començament d’una intervenció en la qual ha destacat l’atractiu d’Espanya per als inversors internacionals per la seva situació geogràfica, a Europa i amb connexió al continent africà i l’Orient Mitjà, així com la seva especial relació amb Llatinoamèrica, i ha enaltit el paper de les empreses exportadores. «Podeu confiar en Espanya, tingueu confiança en Espanya [...] és i continuarà sent una destinació preferent d’inversió per a tots els vostres projectes», ha culminat dient.

Durant el dia també s’han donat cita els primers espases de Red Eléctrica (Beatriz Corredor), Meliá (Gabriel Escarrer), l’Institut de Crèdit Oficial (José Carlos García de Quevedo) i Acerinox (Rafael Miranda), que han posat en relleu la importància de la sostenibilitat com a eix clau per a les companyies i per captar noves inversions.

Temes:

Energia