Ajuts a la digitalització

Banco Santander va finançar el sector agroalimentari català amb 791 milions el 2020

  • Va incrementar el 34% el finançament al sector el 2020 a tot Espanya, fins a 7.567 milions

1
Es llegeix en minuts

Banco Santander va finançar el sector agroalimentari català amb 791 milions d’euros el 2020, xifra que suposa el 28% més que l’any anterior, alhora que a tot Espanya el finançament concedit pel banc va ser de 7.567, el 34% més.

Un total de 3.937 milions van correspondre a préstecs amb aval de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), i la resta, a finançament del banc concedit mitjançant els seus propis crèdits destinats a pimes i autònoms, segons ha informat l’entitat aquest dimarts en un comunicat.

Santander va recolzar aquest col·lectiu mitjançant 1.000 especialistes repartits per les seves 1.100 oficines agro a tot Espanya, que atenen els més de 415.000 clients amb qui el banc compta en aquest sector.

Segons ha informat l’entitat, ha volgut bolcar-se durant la crisi del coronavirus en agricultors, ramaders, productors, cooperatives i empreses de subministrament, reforçant especialment aquest sector el 2020 a través de les campanyes de la PAC i de les dirigides als sectors vitivinícoles, cereals, cítrics i de l’oliverar.

Així mateix, ha destacat que l’‘Avançament PAC’, pel qual Santander anticipa els fons esperats procedents dels ajuts rebuts de la UE, i la contractació d’aquest producte per canals digitals «ha contribuït de manera decisiva a la digitalització d’agricultors i ramaders».

Notícies relacionades

De la mateixa manera, alguns dels productes més demandats pels clients l’any passat van ser els ‘Avançaments Collita’, el ‘Préstec R+D+I Agro’ per a la transformació digital del sector, el lísing, el rènting i l’assegurança agrària.

«L’agilitat del banc a l’hora de resoldre les propostes de finançament d’agricultors i ramaders ha sigut determinant perquè molts empresaris hagin pogut continuar la seva activitat», ha ressaltat l’entitat, que té una quota de mercat del 25% en pimes.