Pronòstics

Calviño manté que l’economia va créixer el quart trimestre

La vicepresidenta econòmica anticipa també que la recaptació de l’Estat va superar el 2020 les expectatives

1
Es llegeix en minuts

La vicepresidenta d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha assegurat aquest dijous que l’economia espanyola «ha mantingut el camí positiu» en el quart trimestre del 2020, amb la qual cosa registrarà creixement malgrat la segona onada de la pandèmia. Aquestes declaracions es produeixen després que l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) hagi estimat un creixement intertrimestral del PIB en el període d’octubre a novembre, que contrasta amb les estimacions de la majoria dels serveis d’estudis, incloent-hi el Banc d’Espanya.

«Segons totes les nostres dades es va mantenir» la tendència, ha assenyalat Calviño en una entrevista a la COPE, en què ha afegit que la recaptació va superar el 2020 les expectatives, cosa que permetrà reduir l’emissió de deute el 2021 respecte al previst en els Pressupostos.

Notícies relacionades

Malgrat aquestes perspectives, Calviño ha admès que «queden setmanes i mesos complicats», per la qual cosa s’ha mostrat favorable a la pròrroga dels expedients de regulació temporal d’ocupació (erto) i a «continuar recolzant els sectors més afectats», tot i que ha remès la pujada del salari mínim a què la situació econòmica ho permeti sense «posar en risc la creació d’ocupació».

Així mateix, ha qualificat de «soroll» les informacions relatives a discrepàncies dins del Govern i ha assegurat que els ciutadans «saben distingir» entre «el soroll, la crispació i l’afany de protagonisme» i la realitat d’un Executiu que «està actuant de manera coherent»