Motor

Michelin suprimirà fins a 2.300 llocs de treball a França per ser més competitiu

Oferirà prejubilacions a tots els treballadors elegibles, cosa que representarà «prop del 60 %» de les supressions de llocs de treball

zentauroepp23027073 motor airbag fabrica michelin de lasarte181203172250

zentauroepp23027073 motor airbag fabrica michelin de lasarte181203172250

1
Es llegeix en minuts

Aquest dimecres Michelin va anunciar que posarà en marxa un pla per augmentar la seva competitivitat a França que suposarà la supressió en tres anys de fins a 2.300 llocs de treball en les seves plantes de producció i en les activitats terciàries, i va assegurar que ho farà sense acomiadaments.

En un comunicat, el fabricant francès de pneumàtics va explicar que reduirà fins a 1.200 llocs de treball en els seus centres industrials i fins a 1.100 en els terciaris a França, en què la seva plantilla supera les 20.000 persones.

L’objectiu és millorar la competitivitat en fins un 5 % anual en els dos sectors.

L’empresa va recordar que des de fa una desena d’anys s’han produït «profundes transformacions estructurals en el mercat mundial de l’automòbil», en particular per la irrupció massiva de productes de baix cost.

Addicionalment, la crisi del coronavirus s’ha traduït en una davallada de la venda d’automòbils nous l’any passat, que a França va ser superior al 25 %.

Michelin va insistir que la resposta a França depèn d’«un reforçament significatiu de la seva competitivitat» mitjançant la modernització de les seves factories de producció, que s’han de centrar en pneumàtics de gamma alta i d’especialitats (per a màquines d’obres públiques, mines i avions) amb un alt contingut tecnològic.

A més, va assegurar que continuarà amb «la seva estratègia de localització a França de noves activitats d’alt valor afegit, en particular en els serveis, els materials sostenibles, la transició energètica i el reciclatge».

Pel que fa a la disminució d’efectius, proposa als sindicats «obrir ràpidament la negociació d’un acord marc d’una durada de tres anys».

En aquest acord, oferirà prejubilacions a tots els treballadors elegibles, cosa que representarà «prop del 60 %» de les supressions de llocs de treball, i mesures de mobilitat externes per a la resta.

Notícies relacionades

El president, Florent Menegaux, va afirmar que «l’ambició d’aquest projecte és que França, bressol de Michelin, continuï sent un país clau de la transformació estratègica del grup en els pròxims anys».

«La nostra responsabilitat econòmica consisteix a reforçar la nostra eficiència global desenvolupant nous projectes d’activitats amb fort valor afegit», va dir Menegaux.