nova convocatòria

Treball reobre el subsidi de 430 euros per a aturats sense prestació

  • Díaz habilita un període de 30 dies per als possibles beneficiaris que es quedaran fora de la primera convocatòria
  • En la primera tanda només hi van accedir 114.000 persones, la meitat dels possibles receptors
rosas55053540 yolanda diaz consejo ministros200922140920

rosas55053540 yolanda diaz consejo ministros200922140920 / Emilio Naranjo

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Ministeri de Treball torna a obrir les sol·licituds per demanar el subsidi de 430 euros per a aturats sense ingressos. Després del fiasco inicial de la mesura, que únicament va arribar a la meitat dels potencials beneficiaris, el departament dirigit per Yolanda Díaz habilita 30 dies més de termini per a aquells aturats que compleixin els requisits però que van quedar fora de la primera tanda d’ajuts. Així ho ha avançat ‘Eldiario.es’ i ho ha pogut confirmar EL PERIÓDICO de fonts del Ministeri de Treball. Segons aquestes fonts, la pròrroga serà aprovada aquest dimarts en el Consell de Ministres i el nou termini obert serà del 23 de desembre al 23 de gener.

La polèmica i el ball de xifres han perseguit des dels seus primers passos el subsidi d’emergència dissenyat des del Ministeri de Treball per a aquells aturats més vulnerables. Aquesta ajuda va ser pensada per protegir amb uns recursos mínims aquells que durant el primer estat d’alarma van esgotar les seves prestacions i es van quedar sense cap ingrés. Aquesta capa desprotegida dels ertos i a la qual no arribaven subsidis com l’Ingrés Mínim Vital o l’habilitat per a aturats de més de 52 anys.

Notícies relacionades

Aquest subsidi consisteix en un pagament de 430 euros durant un període de tres mesos. La previsió inicial de Treball era treure’l l’agost d’aquest any i que arribés a 550.000 aturats. Finalment, a causa de fortes divisions internes en el si de l’Executiu, va acabar sortint a principis de novembre i amb una cobertura de 250.000 persones.

Treball va donar el termini d’un mes perquè els potencials beneficiaris es postulessin al subsidi i, d’ofici, el va fer arribar a part dels beneficiaris. Els números finals de la mesura, fets públics pel mateix ministeri, llancen un balanç de 114.000 persones que van accedir al subsidi. La meitat de l’univers final, que ja era la meitat de l’inicialment pactat amb sindicats i patronals. Per corregir aquesta baixa cobertura, Treball ha tornat a obrir els canals per mirar d’arribar a aquesta xifra d’un quart de milió de beneficiaris.