mercats

La borsa estrena la setmana amb caigudes

La nova soca del virus descoberta al Regne Unit fa saltar totes les alarmes

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

El virus torna a fer de les seves i la borsa ha iniciat la setmana amb caigudes. L’Ibex 35 registra un descens de més del 3% davant el temor que ha suscitat la nova soca del coronavirus descoberta al Regne Unit.

Els retrocessos s’imposen a tots els parquets del Vell Continent. Tots els grans valors de l’Ibex 35 han obert amb fortes pèrdues: Repsol es desploma més del 7%; Santander, per sobre del 4%, igual com el BBVA i Telefónica. Per la seva banda, Inditex i Iberdrola, els dos valors amb més capitalització, es deixen més de l’1%.

Notícies relacionades

Tothom està pendent de la reunió de la Unió Europea (UE) per coordinar una resposta comunitària a la nova situació creada amb la nova soca del Regne Unit. Espanya, de moment, no ha suspès els vols al país a l’espera del que decideixi avui el bloc. El comitè d’emergència britànic es reuneix també aquest dilluns.

La previsió que la recuperació econòmica s’alentirà a causa de l’aparició d’aquesta soca i la previsible recuperació de mesures de confinament s’acarnissa especialment amb els valors de tall cíclic que més havien rebotat en les últimes setmanes.

Temes:

Ibex 35 Borsa