Hostaleria

El Govern forçarà la rebaixa de lloguers de locals de grans propietaris per a bars i restaurants

El pla de xoc s’aprovarà dimarts en Consell de Ministres i suposarà rebaixes del 50% per a qui tingui més de 10 locals

També inclourà incentius fiscals per als petits propietaris que rebaixin les rendes que obté pel lloguer destinat a l’hostaleria

977befa0-f93b-495e-8383-98a8327215ce-hd-web

977befa0-f93b-495e-8383-98a8327215ce-hd-web

1
Es llegeix en minuts

El Consell de Ministres que es reunirà el pròxim dimarts aprovarà un nou pla de xoc per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus al sector de l’hostaleria. Segons apunta el diari El País, que ha tingut accés a un esborrany del nou decret, el nou pla inclourà una rebaixa del 50% del lloguer als locals que pertanyin a grans propietaris (a partir de 10 immobles) i que estiguin destinats a l’hostaleria i comerç.

La nova proposta del Govern també permetrà aplicar incentius fiscals als petits propietaris (que disposin de menys de deu locals urbans) que rebaixin les rendes que obtenen pel lloguer d’aquests locals dedicats a la restauració. Amb això es pretén pal·liar en part les mesures de tancament que s’estan prenent a conseqüència de les limitacions imposades per la pandèmia.

Notícies relacionades

Les rebaixes per aquests lloguers es refereixen al període que comprengui l’estat d’alarma (i fins als quatre mesos posteriors), sempre que no hagi existit un acord entre les parts per a una rebaixa de la renda. L’esborrany, que diverses fonts assenyalen que disposa d’un ampli consens dins del Govern, suposa un pas endavant per al sector, que fins a la data seguia a l’espera d’un pla adaptat a l’activitat hotelera i comercial.

L’inquilí podrà sol·licitar l’ajuda abans del 31 de gener.