guardons

Ribera, Aragonès i Colau, dilluns en els premis de Foment

La vicepresidenta quarta representarà Pedro Sánchez, que es manté en quarantena

zentauroepp54039007 bcn foment200708173027

zentauroepp54039007 bcn foment200708173027

2
Es llegeix en minuts

Cimera política dilluns a la seu de Foment del Treball a Barcelona. La vicepresidenta quarta del Govern i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera; el vicepresident i president en funcions, Pere Aragonès, i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, participaran dilluns que ve en l’entrega de les medalles d’honor i els premis Carles Ferrer Salat, que, organitzats per la patronal catalana, celebraran la seva 13a edició.

La Covid n’ha tornat a fer una de les seves i finalment el president del Govern, Pedro Sánchez, que tenia intenció d’assistir a l’acte, ha hagut de guardar una quarantena, i per això el representarà la vicepresidenta Ribera.

Durant l’acte s’entregaran les medalles d’honor 2020 i els premis Carles Ferrer Salat patrocinats en aquesta edició per CaixaBank, Endesa, PwC, Seat i Telefónica Empresas. Les medalles es concedeixen a destacades figures de l’àmbit empresarial i social. Amb aquestes, Foment busca «remarcar la trajectòria professional, el compromís empresarial i amb la ciutadania dels distingits. Existeixen dues categories: Empresari de l’any i trajectòria empresarial.

En paral·lel es lliuren els premis Carles Ferrer Salat, amb els quals Foment reconeix la tasca de les empreses i empresaris de Catalunya. Els guardons «homenatgen els valors de l’empresari liberal, obert i defensor del coneixement i el diàleg, com ho va ser Ferrer Salat». En aquesta edició els premis tindran sis categories: compromís social, innovació, internacionalització, medi ambient, igualtat i pime de l’any. L’acte es podrà seguir a través del canal de Youtube de Foment i la web d’EL PERIÓDICO.

Ajuts als sectors afectats

El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, destaca que «el 2020 el món empresarial ha mostrat el seu compromís i responsabilitat social per lluitar contra una crisi sanitària i global. I això és així, quan alhora les empreses pateixen els efectes devastadors de la pitjor crisi econòmica de les últimes dècades». És per això que els guardons d’aquest any són un reconeixement per a les empreses premiades, però també «un ferm recolzament i solidaritat amb tots els empresaris que han de lluitar contra la caiguda del consum i el tancament obligat de molts negocis». Sánchez Llibre ha insistit a reivindicar davant les administracions públiques «la necessitat d’ajuts immediats i plans de xoc per als sectors més afectats».

El jurat d’aquests premis està format pels màxims representants de les organitzacions, institucions i entitats més reconegudes i representatives de l’àmbit econòmic i empresarial català.

Notícies relacionades

En els últims anys, han sigut distingits amb les medalles d’honor rellevants actors del panorama empresarial i social com Luca de Meo, president i director general de Renault; Francisco Reynés, president executiu de Naturgy; Ana Botín, presidenta del Banco Santander, i Sol Daurella, presidenta de Coca-Cola Iberian Partners. També han sigut reconeguts, ‘in memoriam’, Sebastià Salvadó, president de RACC durant 30 anys; Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona durant 17 anys; la soprano Montserrat Caballé, i Juan Antonio Samaranch, expresident del Comitè Olímpic Internacional (COI), entre d’altres.

El 2019, els guardons van ser concedits a Torrons Vicens (compromís social), Schneider Electric Espanya (innovació), CELSA Group (medi ambient), Castañer (internacionalització), Nestlé (igualtat) i BYHOURS (pime de l’any). En anteriors edicions han recaigut sobre Aigües de Barcelona, Cellnex Telcom, Grup Cañigueral i Nufri.