Oliu abandonarà les funcions executives al Sabadell

Es mantindrà com a president però deixarà la gestió en mans del nou conseller delegat, César González-Bueno

Madrid  02 02 18  Presentacion de resultados 2017 del Banco Sabadell  En la imagen Josep Oliu  presidente de la entidad bancaria  FOTO  JOSE LUIS ROCA

Madrid 02 02 18 Presentacion de resultados 2017 del Banco Sabadell En la imagen Josep Oliu presidente de la entidad bancaria FOTO JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

El canvi en la direcció del Banc Sabadell que ha d’aprovar avui el consell del banc afectarà també la presidència de l’entitat. Josep Oliu deixarà les funcions executives de l’entitat una vegada que es produeixi el relleu de l’actual conseller delegat, Jaume Guardiola, per César González-Bueno, que s’incorporarà a l’entitat per portar les regnes de la nova etapa, després del fallit intent de fusió amb el BBVA. La decisió d’Oliu es proposa seguir les recomanacions del Banc Central Europeu (BCE) en el sentit que la presidència del banc no ha de tenir caràcter executiu, segons han confirmat fonts financeres.

Notícies relacionades

L’actual número dos de l’entitat financera d’origen vallesà optarà per la jubilació i, per tant, per la sortida del banc. Oliu, no obstant, es mantindrà en l’entitat com a president, però no tindrà les funcions executives que tenia fins ara.

Els canvis formen part del nou pla estratègic que el banc pretén seguir en solitari arran de la ruptura amb el BBVA. En aquell moment, el Sabadell va anunciar que es concentrava en el seu procés de digitalització, en les pimes i clients de valor i en una nova estratègia internacional. González-Bueno ja respon al nou perfil requerit, perquè és un dels pioners de la banca digital a Espanya. La seva elecció forma part d’un procés que no s’improvisa en dues setmanes, apunten fonts consultades, però també és cert que no és un desconegut per al Sabadell, ja que en aquests moments és conseller de la filial britànica TSB, que es troba en procés de venda.

Temes:

Banc Sabadell