El Banc Sabadell aprova la substitució de Guardiola per González-Bueno

Oliu deixarà la presidència executiva del banc, tot i que el consell no ha abordat el canvi aquest dijous

  • L’actual conseller delegat continuarà vinculat al grup mitjançant la presidència de Banc Sabadell-México
ECONOMIA       Banc Sabadell nomena Cesar Gonzalez-Bueno nou conseller delegat        JAUME GUARDIOLA

ECONOMIA Banc Sabadell nomena Cesar Gonzalez-Bueno nou conseller delegat JAUME GUARDIOLA / ROC CANALS

3
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías
Max Jiménez Botías

Periodista

ver +

El consell d’administració de Banc Sabadell ha aprovat aquest dijous la remodelació de la cúpula directiva que implica que Jaume Guardiola (63 anys) abandonarà el càrrec de conseller delegat de l’entitat per jubilació i serà substituït per César González-Bueno, ex primer executiu d’ING Direct a Espanya, que s’ha d’encarregar del nou full de ruta del Sabadell després que hagi fracassat l’intent de fusió amb el BBVA.

La renovació de la cúpula del banc s’ha de completar amb el canvi d’estatus del president, Josep Oliu, de 71 anys, que deixarà les funcions executives en el banc però no la presidència, com recomana el Banc Central Europeu (BCE), segons fonts financeres. El consell, no obstant, no ha tractat aquest tema en la reunió d’aquest dijous. La presidència del Sabadell tornarà a tenir l’estatus honorífic que tenia el 1999 quan ell va substituir Joan Corominas en el càrrec.

Tot i que l’entitat s’ha esforçat per explicar que la renovació no obeeix a la fallida operació de fusió amb el BBVA, està clar que és conseqüència de la falta d’acord, ja que ha implicat la posada en marxa d’una estratègia diferent de la fusió que suposa un nou rumb per al banc i nous directius per portar-lo a terme. Des del banc s’insisteix, no obstant, que la sortida de Guardiola estava prevista quan complís 63 anys.

El nomenament de González-Bueno ha de rebre el vistiplau del Banc d’Espanya i passar el test d’idoneïtat, procés que pot durar un parell de mesos abans que s’incorpori al càrrec. No obstant, és possible que s’accelerin els terminis, ja que ja ha hagut de passar aquest test al Regne Unit per incorporar-se al consell del TSB.

Disseny del pla estratègic

L’entitat financera ha donat a conèixer aquest dijous que el nou conseller delegat «liderarà el banc del futur i participarà i col·laborarà des del primer moment en el disseny i posada en marxa d’un nou pla estratègic, amb eixos i objectius principals que es faran públics durant el primer trimestre del 2021». Durant la reunió del consell en la qual s’ha aprovat el seu nomenament González-Bueno ha destacat: «El Banc Sabadell està immers en el procés d’adaptació del seu model de negoci i serà altament competitiu en un entorn que es transforma a gran velocitat. Espero poder treballar ben aviat amb el seu equip, liderar aquest procés i que puguem desenvolupar junts el clar potencial de valor per als nostres accionistes»

L’entitat també ha destacat que Guardiola continuarà vinculat al grup com a president del Banc Sabadell-México. «César, a qui conec fa anys, és un professional d’èxit i ho ha demostrat. Compta amb tota la meva col·laboració ara i en el futur», ha comentat Guardiola durant la seva intervenció en el consell.

Notícies relacionades

González-Bueno comptarà amb l’estreta col·laboració de David Vegara, conseller executiu del Sabadell i també company de consell en el TSB, la filial britànica del Sabadell –que ara està en venda. Vegara va ser nomenat conseller del Sabadell el 22 de gener del 2020. És responsable de riscos del Sabadell i conseller executiu i té responsabilitats en el control de riscos, compliment, investigació i relacions supervisores i regulatòries. Tots dos hauran de liderar la nova etapa del banc en què es concentrarà en un procés de digitalització, en les pimes i clients de valor i en una nova estratègia internacional enfocada a aconseguir acords de caràcter comercial amb entitats financeres europees. González-Bueno ja respon al nou perfil requerit, perquè és un dels pioners de la banca digital a Espanya.

César González-Bueno, amb més de 23 anys d’experiència en llocs directius de banca, va fundar ING Direct España, va ser conseller delegat d’ING a Espanya i Portugal i membre del comitè de direcció Global d’ING durant el període que va dirigir el banc a Europa per al grup. També va dirigir la creació i venda d’EVO i la reflotació de Novagalicia Banco abans que es vengués a Abanca.

Temes:

Banc Sabadell