Economia i pandèmia

La Fed dels EUA manté els tipus a zero i la seva compra de bons

  • El president del banc central dels EUA diu que és «difícil» analitzar encara el temps i abast» de les implicacions de la vacuna en l’economia
rosas48703485 jerome powell presidente fed200829121133

rosas48703485 jerome powell presidente fed200829121133 / NICHOLAS KAMM

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

En l’última reunió d’un any tumultuós i davant els dubtes i incerteses sobre el futur imminent que té en reserva per al món la pandèmia de coronavirus la Reserva Federal dels Estats Units ha optat per la calma o, si més no, per la continuïtat dels passos fets per combatre els efectes econòmics de la crisi.

Els tipus d’interès que el banc central nord-americà va rebaixar al març a entre zero i 0,25% seguiran allà, amb previsions de la majoria de membres de la Fed de mantenir-los en aquesta forquilla fins al 2023. I el programa de compra de bons també llançat al març, al qual s’han destinant almenys 120.000 milions de dòlars mensuals, es mantindrà també sense variacions, per ara tant en la seva quantitat com en la seva composició,i amb la perspectiva de seguir com està fins que hi hagi «més avenços substancials» cap als objectius de plena ocupació i estabilitat de preus, on la meta és la inflació del 2%.

Notícies relacionades

«El camí de l’economia dependrà significativament del camí del virus», ha dit la FED en el seu comunicat, en el qual reconeix que «la crisi de salut pública continuarà pesant en l’activitat econòmica, l’ocupació i la inflació a curt termini i planteja riscos considerables en les perspectives econòmiques a mitjà termini».

En la seva roda de premsa, Jerome Powell, el president de la Fed, ha reconegut que els moments imminents estan marcats per l’«elevada incertesa». Ha mostrat esperança davant els canvis que pot produir la vacuna, que ja s’ha començat a inocular, però també ha recordat que hi ha «reptes» en la seva distribució i ha dit que és «difícil» calcular tant el moment com l’abast de les implicacions econòmiques de la immunització. «Els pròxims mesos seran molt complicats», ha remarcat.