264 milions de pressupost

El Govern actualitza a 132.000 els autònoms que cobraran la nova ajuda de 2.000 euros

Aragonès eleva a 264 milions el pressupost per costejar els subsidis

Fotografia aragones y homrani 07 12 2020 foto de la generalitat  Departament de la Vicepresidencia i d Economia i Hisenda

Fotografia aragones y homrani 07 12 2020 foto de la generalitat Departament de la Vicepresidencia i d Economia i Hisenda

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un total de 132.000 treballadors autònoms es beneficiaran finalment de la nova ajuda de 2.000 euros habilitada per la Generalitat. El Govern ha actualitzat els comptes del seu cens públic i ha sumat 16.000 beneficiaris més, per a la qual cosa haurà de sumar 32 milions més als pressupostos, fins a un total de 264 milions d’euros per costejar les mesures. Així ho ha anunciat el Departament d’Economia aquest dilluns en un comunicat, en el qual també es compromet que tots els receptors cobraran abans de finalitzar el mes de desembre.

Els tècnics del Departament de Treball i del Departament d’Economia han revisat les últimes sol·licituds vàlides per postular a la nova ajuda de 2.000 euros per a treballadors per compte propi amb baixos ingressos. La xifra final és de 132.000 beneficiaris reconeguts, per a la qual cosa les arques de la Generalitat hauran de destinar un total de 264 milions per costejar-ho. La Generalitat també ha concretat les dates de pagaments. Aquests es realitzaran per trams de 35.000 beneficiaris i els primers receptors començaran a rebre el pagament a partir d’aquesta setmana. El compromís és que abans de finalitzar el mes tots hagin ingressat en els seus comptes aquests 2.000 euros.

Notícies relacionades

Les bases per a aquesta nova ajuda, consensuades amb les organitzacions més representatives del teixit d’autònoms, contemplen només un únic pagament. No obstant, la voluntat manifestada pel Govern és que a partir del pròxim exercici es revisi l’impacte de la pandèmia i els recursos disponibles i s’estudiï amb els agents socials habilitar nous pagaments. En principi partint d’aquest mateix cens de 132.000 autònoms, actualitzats aquest divendres i ja definitiu.

La creació d’aquest cens i el nou tram d’ajuts arriba després del fiasco del subsidi anterior anterior. Aquest, dotat amb 20 milions d’euros (més de deu vegades menys del que posteriorment es va habilitar), va provocar un col·lapse als servidors i milers de sol·licitants es van quedar sense poder postular. L’episodi va aixecar crítiques entre els socis de Govern i el cessament accelerat de la cúpula de la Conselleria de Treball.