Mercats

El Tresor emet deute a 10 anys en negatiu per primera vegada en la història

La reducció del rendiment està relacionada amb les expectatives dels inversors en la compra de bons per part del BCE

La vicepresidenta Tercera del Gobierno  Nadia Calvino  comparece en la comision de Asuntos Economicos y Transformacion Digital del Congreso de los Diputados  a 9 de diciembre de 2020   9 DICIEMBRE 2020 NADIA CALVINO ASUNTOS ECONOMICOS TRANSFORMACION DIGITAL CONGRESO DE LOS DIPUTADOS POLITICA ECONOMIA FINANZAS GOBIERNO  EUROPA PRESS R Rubio POOL  09 12 2020

La vicepresidenta Tercera del Gobierno Nadia Calvino comparece en la comision de Asuntos Economicos y Transformacion Digital del Congreso de los Diputados a 9 de diciembre de 2020 9 DICIEMBRE 2020 NADIA CALVINO ASUNTOS ECONOMICOS TRANSFORMACION DIGITAL CONGRESO DE LOS DIPUTADOS POLITICA ECONOMIA FINANZAS GOBIERNO EUROPA PRESS R Rubio POOL 09 12 2020 / EUROPA PRESS R Rubio POOL

1
Es llegeix en minuts

El Tresor Públic ha aconseguit per primera vegada en la seva història col·locar deute a deu anys amb un interès negatiu, ja que en la subhasta celebrada aquest dijous ha venut títols a aquest termini per import de 921 milions d’euros amb un rendiment marginal del -0,016 %, segons dades del mercat. En l’anterior subhasta d’aquest tipus d’obligacions a deu anys, emesos amb un cupó de l’1,25%, el Tresor havia establert un interès de col·locació del 0,23%.

La reducció del rendiment d’aquest deute està relacionada amb la seva evolució al mercat secundari, ja que en aquesta sessió es va situar en el mínim històric del 0,01% per les expectatives dels inversors que el Banc Central Europeu (BCE) decideixi aquest dijous augmentar les compres de bons per proporcionar més liquiditat en el sistema, ajudar la banca i estimular l’economia.

A més, en aquesta jornada, el Tresor també ha efectuat una emissió d’obligacions a deu anys indexades a l’evolució de la inflació en la zona euro amb un cupó del 0,65% i una vida residual de set anys, en què ha assignat títols per un import de 482 milions d’euros i un interès marginal del -1,135% (-0,768% en l’anterior licitació d’aquest bo).

Penúltima subhasta de l’any

Notícies relacionades

Els inversors havien sol·licitat 2.806,39 milions en obligacions a deu anys, amb la qual cosa la taxa de cobertura (relació entre la demanda i l’oferta que dona compte de l’interès del mercat) s’ha situat en 3,05 vegades. Quant als títols lligats a la inflació europea, les peticions han ascendir a 927,05 milions, per això la taxa de cobertura ha sigut d’1,92 vegades.

El Tresor havia comunicat que aquest dijous esperava captar entre 750 i 2.250 milions d’euros en aquesta subhasta, la penúltima de l’any, però l’última de bons i obligacions. La setmana vinent, el dia 15, se celebrarà la darrera licitació d’aquest exercici, que serà de lletres a tres i nou mesos.

Temes:

Deute públic