AUTOMOCIÓ

Neix a Barcelona Ray Electric Motors, un nou fabricant de motos elèctriques

  • La nova companyia tindrà la fàbrica i la seva primera botiga a la localitat de Sant Joan Despí, al costat de Barcelona
  • Al gener s’inaugurarà la botiga i les primeres unitats de motos elèctriques sortiran de la fàbrica durant el segon trimestre del 2021
Neix a Barcelona Ray Electric Motors, un nou fabricant de motos elèctriques
2
Es llegeix en minuts

A Silence li ha nascut un rival al costat de casa. Ray Electric Motors, un nou fabricant de motos elèctriques, es presenta en societat abans d’arrencar la seva activitat l’any que ve a la localitat de Sant Joan Despí, al costat de Barcelona, on ubicaran el Factory Store, un concepte que uneix la fàbrica amb la seva botiga.

La inversió inicial per donar vida a la nova marca ha sigut de tres milions d’euros a partir de l’aportació dels fundadors i inversors originals del projecte i els 2,5 milions aixecats gràcies a la inversió de diversos Family Offices de Barcelona i l’Institut Català de Finances (ICF) a través d’ICF Venture Tech II. Així mateix, el Ministeri d’Indústria ha concedit una línia de crèdit a la companyia per mitjà d’un préstec participatiu.

De Catalunya per a tot Europa

Des de Ray Electric Motors anuncien que la gran majoria dels seus proveïdors seran locals, per la qual cosa es defineixen com un fabricant «de quilòmetre zero». Segons explica en un comunicat, la marca ja treballa amb més de 25 empreses del seu entorn, una xifra que augmentarà durant els pròxims mesos per generar nous llocs de treball. Segons els seus comptes, esperen comptar amb 25 empleats durant els primers mesos de vida, creixent des dels 10 treballadors actuals.

Una vegada s’acabi d’adaptar la planta a la producció en sèrie de les seves motos, Ray Electric Motors espera acoblar unitats a un ritme inicial de 1.000 d’anuals. De moment, dedicaran el 2021 a donar-se a conèixer i a establir-se a l’àrea de Barcelona, afegint ciutats espanyoles durant l’exercici per intentar fer el salt al continent europeu durant el 2022. «Creiem fermament que cal tornar a crear indústria. Hem de tornar a fabricar localment i generar valor, coneixement i un ecosistema local centrat en la mobilitat elèctrica», diu Íñigo Raventós Basagoiti, conseller delegat i fundador de la companyia.

Ray 7.7, la primera moto

Notícies relacionades

La seva pàgina web ja és operativa i tot aquell que ho desitgi pot accedir-hi i reservar una unitat de la Ray 7.7, la primera moto elèctrica de la marca. Aquesta motocicleta estarà disponible amb una potència equivalent a 125 cc i una velocitat màxima de fins a 125 km/h. Segons explica la companyia, una de les seves particularitats és la possibilitat de regular el seient, i és el primer escúter del món amb aquesta característica. Disposarà de tres posicions amb una altura màxima de 80 centímetres i una de mínima de 75,8 centímetres.

Entre altres opcions, disposarà de compatibilitat amb smartphones via bluetooth i una aplicació per al telèfon anomenada Ray, així com marxa enrere per facilitar les maniobres. Entre les seves opcions de càrrega, Ray inclourà de sèrie un endoll convencional i opcionalment un connector del tipus 2, el més utilitzat pels cotxes elèctrics, per optar a potències de càrrega més ràpides.

Temes:

Motos