Fiscalitat

Foment portarà l’impost del patrimoni al Constitucional

La junta directiva de la patronal catalana aprovarà avui aquesta decisió, que vehicularà a través del Defensor del Poble

GRAFCAT6663. BARCELONA, 01/04/2019.- El presidente de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre (c), junto a la vicepresidenta, Virginia Guinda (i), y el secretario, David Tornos (d), durante la presentación de las propuestas de carácter económico, fiscal y empresarial que la patronal catalana hará llegar a los principales partidos que concurren en las elecciones generales del 28 de abril. EFE/Alejandro García

GRAFCAT6663. BARCELONA, 01/04/2019.- El presidente de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre (c), junto a la vicepresidenta, Virginia Guinda (i), y el secretario, David Tornos (d), durante la presentación de las propuestas de carácter económico, fiscal y empresarial que la patronal catalana hará llegar a los principales partidos que concurren en las elecciones generales del 28 de abril. EFE/Alejandro García / Alejandro Garcia (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La patronal catalana Foment del Treball demanarà al Defensor del Poble que presenti un recurs d’inconstitucionalitat contra l’impost del Patrimoni. Aquesta organització considera que es tracta d’una taxa «injusta» i que s’ha convertit en «confiscatòria». El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha anunciat que ha pres aquesta decisió després de veure com es rep aquest impost per als Pressupostos de l’Estat per al 2021 i constatar, segons el seu parer, el caràcter «confiscatori» que té i la voluntat del Govern de convertir-lo en «permanent».

Durant la seva intervenció en el col·loqui Nova Economia Fòrum, Sánchez Llibre ha explicat que la junta directiva de la patronal prendrà aquest dijous la decisió de portar al Defensor del Poble la petició de recórrer al Tribunal Constitucional i que ha parlat ja amb el president de la CEOE, Antonio Garamendi, per demanar-li suport. Foment manté una posició molt bel·ligerant respecte als impostos, tant en la política de la Generalitat com en la del Govern central.

Notícies relacionades

«És una injustícia. L’impost de Patrimoni era transitori i ara passa a ser definitiu. Foment no es quedarà de braços plegats; presentarem a través del Defensor del Poble un recurs d’inconstitucionalitat perquè pugui desaparèixer de la fiscalitat espanyola», ha dit de manera contundent Sánchez Llibre.

Foment considera que l’increment del 3,5% que ha registrat aquest impost el converteix en «confiscatori», a més de denunciar que es tracta d’una taxa que «grava els rendiments de l’estalvi que ja s’han pagat a través de l’IRPF». L’organització patronal, que denuncia que Espanya és l’únic país que té un impost com aquest, presentarà la seva petició davant el Defensor del Poble quan s’hagin aprovat definitivament els Pressupostos Generals del 2021.