vivenda

El Govern introdueix un mètode de control dels crèdits ICO per a lloguer

Aprovat el termini de concessió d’ajuts del Pla Estatal de Vivenda un any, fins al 31 de desembre del 2022

GRAF9746 MADRID, 17/6/2019.-El ministro de Fomento en funciones y secretario de Organización del PSOE, José Luis Ábalos, durante la rueda de prensa que ofreció hoy en la se de Ferraz. Según Ábalos el presidente del Gobierno en funciones y líder del PSOE, Pedro Sánchez, está dispuesto a enfrentarse a una investidura fallida para no decepcionar ni a los electores ni al rey. EFE/Fernando Alvarado

GRAF9746 MADRID, 17/6/2019.-El ministro de Fomento en funciones y secretario de Organización del PSOE, José Luis Ábalos, durante la rueda de prensa que ofreció hoy en la se de Ferraz. Según Ábalos el presidente del Gobierno en funciones y líder del PSOE, Pedro Sánchez, está dispuesto a enfrentarse a una investidura fallida para no decepcionar ni a los electores ni al rey. EFE/Fernando Alvarado / Fernando Alvarado (EFE)

2
Es llegeix en minuts

El Govern ha aprovat estendre el termini de concessió d’ajuts delPla Estatal de Vivendaun any més, fins al 31 de desembre del 2022, i regular el procediment de verificació dels préstecs ICO per al pagament del lloguerque es concedeixen des de l’abril a famílies vulnerables per la Covid-19.

El Consell de Ministres no ha aprovat aquest dimecres el decret llei antidesnonaments, com va anunciar el vicepresident Pablo Iglesias, tot i que el ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha assegurat en un acte del PSOE que ho farà «abans que acabi l’any».

La norma aprovada introdueix modificacions en el Pla Estatal de Vivenda, entre elles la «regulació d’un procés de verificació i comprovació raonablement eficient i que garanteixi la correcta aplicació dels ajuts transitoris de finançament aprovats a l’article 9 del Reial Decret Llei 11/2020, de 31 de març, és a dir, dels préstecs avalats i subvencionats per l’Estat per a arrendataris vulnerables com a conseqüència de la pandèmia».

També suprimeix l’exigència de la subscripció d’un acord entre el ministeri, la comunitat autònoma i l’ajuntamentcorresponent, amb caràcter previ a l’adquisició de vivendes per les administracions públiques o les seves entitats.

Així mateix estén l’ajuda als joves per a l’adquisició de vivenda a municipis i nuclis de població de menys de 5.000 habitants, a fi d’aclarir la intenció inicial del regulador i incrementar la contribució als objectius del Repte Demogràfic, assenyala el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) en un comunicat.

El termini de concessió dels ajuts del Pla Estatal de Vivenda 2018-2021 es prorroga fins al 31 de desembre del 2022 i s’amplia el període per a l’adquisició del compromís financer per part de les comunitats autònomes i les ciutats de Ceuta i Melilla en l’execució de qualsevol ajuda del pla estatal amb càrrec als fons compromesos pel ministeri als exercicis 2020 i 2021, fins al 31 de desembre del 2020 i el 31 de desembre del 2021, respectivament.

Així mateix es prolonga dos anys, fins al 31 de desembre del 2022, el termini d’execució de 193 actuacions de foment de la regeneració i renovació urbanes, articulades a l’empara del Pla Estatal 2013-2016, a petició de les comunitats, que manté l’activitat i la creació de llocs de treball, remarca el Mitma.

Notícies relacionades

Des del departament d’Ábalos assenyalen que totes aquestes mesures per millorar, agilitar i donar una cobertura més gran al pla estatal, en el qual es fomenta el lloguer i la rehabilitació amb caràcter prioritari i que, juntament amb els paquets econòmics excepcionals d’ajuts aprovats durant la pandèmia, pretén minimitzar l’impacte econòmic i social de la pandèmia en els lloguers de vivenda habitual.

En la roda de premsa posterior al consell, la ministra portaveu, María Jesús Montero, ha confirmat que el Govern «està treballant, sobretot el Mitma, en el decret per prorrogar les situacions de prohibició de llançaments en famílies vulnerables que no paguen lloguer».