Comerç

Ikea recompra més de 304.000 dels seus mobles de segona mà

Va invertir més de 12 milions en les taxacions realitzades durant la setmana del Green Friday, celebrada entre el 23 i el 29 de novembre

La botiga de Gran Via va canalitzar la revenda de 26.000 productes

ikea zona-cajas

ikea zona-cajas / Daniel Mora

1
Es llegeix en minuts

Ikeava comprar més de 304.000moblesa Espanya durant la campanya del Green Friday, en el context del Black Friday, celebrat entre el 23 i el 29 de novembre. La firma assegura que ha invertit més de 12 milions d’euros en la devolució en abonaments per utilitzar «sense límit de temps». Durant aquest període promocional, Ikea Espanya ha duplicat el valor de taxació habitual dels mobles de la firma que els seus clients li han venut i Espanya ha sigut el país, entre els participants en la campanya, en el qual de moment hi ha hagut un nombre més gran de taxacions.

De mitjana el nombre d’articles taxats pels clients espanyols ha sigut de 2,8 i el valor mitjà pagat per article, 41,7 euros. Ikea ha recomprat 66.000 mobles de segona mà a Catalunya durant la campanya. La botiga d’Ikea a la Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat ha sigut la botiga a Catalunya que més articles ha recomprat (26.000), seguida de la de Sabadell (21.198) i la de Badalona (18.899).

Els productes recomprats es posen una altra vegada a la venda a les botigues pel mateix preu de taxació ofert als seus amos, com a màxim el 50% del seu valor original, perquè els clients d’Ikea puguin adquirir mobiliari més assequible.

La iniciativa del Green Friday va néixer amb l’objectiu d’inspirar una economia circular a través d’un servei de recompra de mobles. Aquest servei de recompra ja existeix a Espanya des del 2016 havent recollit més de dos milions d’articles des de la seva posada en marxa.

Notícies relacionades

Es tracta, a més, d’una prestació que dona l’oportunitat als clients d’Ikea d’adquirir mobiliari més assequible, ja que els mobles recomprats es venen a la secció de la botiga denominada Circular Hub pel mateix preu de taxació ofert als seus amos, com a màxim el 50% del seu valor original.

Quant a la distribució regional, les botigues de Madrid són les que millors xifres han registrat de productes recomprats: Alcorcón (32.000), Vallecas (29.000) i Sant Sebastián dels Reyes (28.000); seguides per l’Hospitalet de Llobregat (26.000), Màlaga (25.000) i València (22.000). Els sistemes d’emmagatzematge, les cadires i els escriptoris han sigut els elements més revenuts pels espanyols.

Temes:

Ikea