NOVES FORMES DE TREBALL

Unilever experimenta la setmana laboral de quatre dies a Nova Zelanda

La prova, que no suposarà retallades salarials, començarà aquest mes i durarà un any

«L'objectiu és mesurar el rendiment en funció de la producció, no del temps», afirma la multinacional

FILE PHOTO: The company logo for Unilever in New York, U.S., February 17, 2017. REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

FILE PHOTO: The company logo for Unilever in New York, U.S., February 17, 2017. REUTERS/Brendan McDermid/File Photo / Brendan McDermid (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
AFP

La filial neozelandesa del gegant d’aliments i cosmètics Unilever ha anunciat aquest dimarts que provarà la setmana laboral de quatre diessense retallades salarials per als empleats, seguint una proposta en aquest sentit del Govern de Nova Zelanda per reactivar l’economia.

El grup precisa que els seus 81 empleats podran formar part d’aquest experiment, que previsiblement començarà al desembre i que durarà un any. Depenent dels resultats a Nova Zelanda, Unilever podria introduir la setmana de quatre dies en altres països.

«El nostre objectiu és mesurar el rendiment en funció de la producció, no del temps. Creiem que l’antiga manera de treballar està desactualitzada i ja no és adequada», ha assenyalat el director general d’Unilever Nova Zelanda, Nick Bangs.

El paper catalitzador de la Covid

Bangs ha explicat que després que la pandèmia alterés la cultura laboral en la filial neozelandesa, es va detectar un augment de l’interès per una setmana de treball més curta. «Aquest és un moment emocionant per al nostre equip, una manera de validar el paper de catalitzador que la Covid-19 ha exercit en la transformació de les pràctiques en el món laboral», ha dit.

Notícies relacionades

L’empresa espera que els seus empleats guanyin en productivitat si se’ls permet més flexibilitat. Els resultats d’aquest experiment seran analitzats per la Universitat de Tecnologies de Sydney. «Tenim moltes ganes de compartir les lliçons d’aquest experiment amb altres empreses de Nova Zelanda, amb l’esperança d’incitar-ne d’altres a reflexionar sobre la forma en què treballen», ha afegit Bangs.

La primera ministra, Jacinda Ardern, va presentar al maig la possibilitat de canviar a la setmana de quatre dies per ajudar a reactivar una economia castigada per les restriccions imposades pel coronavirus, inclòs un confinament de set setmanes. I va incentivar les idees creatives que afavoreixin la flexibilitat en l’empresa.