Ja va tancar al març

La T-2 de l'aeroport de Barcelona torna a tancar pel descens de vols per la Covid-19

Tota l'operativa d'aerolínies es concentra als cinc mòduls de la T-1

t2 vid 01 140512 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La terminal 2 (T-2) de l’Aeroport de Barcelona ha tornat a tancar a partir d’aquest dimarts i totes les aerolínies operaran des de la T-1 a fi d’optimitzar l’operativa del Prat, que ha registrat una disminució de l’activitat a causa de la Covid-19.

Segons han confirmat a Efe fonts d’AENA, el Prat ha traslladat progressivament i des del 19 de novembre a la T-1 a totes les aerolínies que operaven a la T-2, amb l’acord de les companyies, en especial amb Ryanair, easyJet i Wizzair, que són els que més vols tenen.

Tot i que ahir quedaven alguns vols actius a la Terminal 2, avui l’operativa de trasllat a la 1 ja està completa i la 2 ha quedat tancada.

Així, tota l’operativa d’aerolínies de l’aeroport es concentra en els cinc mòduls de la T-1, amb la qual cosa els mòduls A, B i C es destinaran per a vols de l’espai Schengen, i els D i E per a la resta.

La situació del transport aeri per la crisi sanitària i econòmica, les restriccions que hi ha per viatjar i les necessitats operatives que se’n deriven han fet que AENA decideixi que aquesta és la millor manera d’operar la infraestructura.

Ja va estar tancada

En aquestes circumstàncies, l’Aeroport del Prat ha passat d’operar entre 700 i 800 vols diaris abans de la pandèmia a entre 150 i 200, en funció de si es tracta d’un dia feiner o cap de setmana.

Notícies relacionades

La T-2 també va estar tancada entre el 27 de març i el 24 de juliol, a causa de les fortes restriccions aèries provocades per la pandèmia i la caiguda del turisme.

Per la seva part, amb el tancament de la T-2, Renfe ha deixat de prestar el servei de bus de connexió que enllaçava les dues terminals i els usuaris que accedeixin a la T-1 a Rodalies hauran d’utilitzar el metro o la línia 46 de Bus de TMB des de la Terminal-2.