Sentència a Oviedo

Perdonen 1,2 milions a una autònoma per la llei de segona oportunitat

La dona havia figurat com a avaladora de l'empresa d'un familiar fa més de deu anys i els bancs li reclamaven el pagament ara

zentauroepp56006703 soc llamaquique201127130440

zentauroepp56006703 soc llamaquique201127130440 / LNE

1
Es llegeix en minuts
José Luis Salinas

Una autònoma va passar en només uns mesos de deure 1,2 milions d’euros –deute que, d’altra banda, no havia adquirit de forma directa, sinó per ser avaladora d’una companyia d’un familiar– a no deure res a cap dels dos bancs que l’apressaven perquè pagués. No hi va haver cap miracle. L’únic que va fer va ser prendre el camí que marca la llei de segona oportunitat, en vigor des del 2015, i demostrar davant el jutge que estava actuant de bona fe i que havia posat tot de part seva per abonar tan voluminós dèbit. El magistrat del jutjat mercantil número 2 d’Oviedo recull en una interlocutòria que la deutora va obrar amb aquesta bona intenció i, per això, se li perdonen els pagaments pendents.

Notícies relacionades

La dona figurava com a administradora d’una empresa d’un familiar, tot i que no exercia com a tal. La companyia, lligada a la construcció, es va veure involucrada en problemes i els bancs van acudir a la seva porta a reclamar els diners. Eren dos crèdits amb dues entitats diferents que reclamaven dos deutes: un de només 226,8 euros i un altre d’enorme, de 1.191.304 euros. L’advocat que va exercir com a representant de l’afectada, Lucas Outeiral Vega, del despatx Insolvenia, explica que «en menys de cinc mesos vam aconseguirlliurar-la d’aquests deutes, que havia adquirit com a avaladora fa més de deu anys».

En menys de cinc mesos vam aconseguir lliurar-la d’aquests deutes, contrets fa més de deu anys»

Lucas Outeiral

Advocat

Per arribar a l’exoneració dels deutes va haver de passar per un procés judicial que va començar amb el nomenament d’un administrador concursal que va avaluar els béns que tenia, així com els diners estalviats, i veure si amb tot arribava per cobrir el deute. No hi arribava. Es quedava molt lluny. També va donar bones referències al jutge sobre la disposició de l’autònoma per solucionar l’embolic. El magistrat assenyala en la seva resolució que en aquest cas es donaven els requisits establerts legalment per poder exonerar» la deutora. «Si es compleixen determinats requisits, la llei de segona oportunitat permet arribar a acords de pagament molt avantatjosos i fins i tot poder-se alliberar de tots els deutes», apunta l’advocat. També per lliurar-se de les llistes de morosos.