TECNOLOGIA

Agile Content aconsegueix obtenir la sueca Edgeware

L'OPA es tancarà a finals de desembre amb un cost d'uns 28 milions d'euros

hernan-scapusio-agile-content

hernan-scapusio-agile-content

3
Es llegeix en minuts

L’oferta pública d’adquisició d’Agile Content per la sueca Edgeware ha tingut èxit. L’operació costarà uns 28 milions d’euros. Agile va néixer a Barcelona el 2007 com una ‘start-up’ tecnològica i al llarg dels últims 12 anys ha evolucionat fins a consolidar-se com una de les empreses més rellevants del món digital europeu. L’entitat s’ha especialitzat en la distribució de continguts digitals i solucions OTT, treballant amb líders en el seu sector com La Cope, Telefónica, RTVE o la seva nova aliança estratègica amb el grup MasMovil.

Edgeware és una empresa de reconegut prestigi internacional en el camp del processament i arxivament de dades que cotitza al Nasdaq-Stockholm. L’operació es va iniciar a l’octubre i va comptar amb el suport dels tres principals accionistes de l’entitat sueca, que representen un 48,3% del seu capital, així com amb el del seu consell d’administració i equip directiu. Els accionistes han mostrat la seva conformitat amb l’operació i la seva confiança a iniciar un projecte comú, ja que el 23 de novembre més del 90% dels accionistes van donar la seva aprovació a l’acord, així que la compra efectiva serà a finals de desembre.

A partir d’aquest moment, s’obre un període de tres setmanes perquè la resta dels accionistes acceptin l’oferta.

Per mitjà d’aquest acord, les dues empreses busquen consolidar una proposta de valor diferencial per fer

front als reptes de competidors internacionals, així com mantenir i augmentar la seva posició de lideratge

com a proveïdors de solucions de ‘software’ i gestió dins del sector OTT a Europa.

Agile Content i Edgeware donaran servei a més de 100 milions de cases a 24 països i comptaran amb una plantilla de més de 250 empleats, així com amb un pressupost d’R+D superior als vuit milions d’euros.

Agile Content va incrementar el 75% les vendes en el primer semestre (van ascendir a 9,25 milions d’euros), mentre que el valor de les vendes d’Edgeware en l’últim exercici va ascendir a 16,8 milions amb un marge brut del 69%.

Per garantir el finançament de l’OPA sobre Edgeware, Agile va subscriure un acord de finançament de fins a

24 milions d’euros, assegurat per Inveready i recolzat íntegrament pels principals accionistes. Es pot indicar que Edgeware AB, empresa participada per Amadeus, va ser valorada en 28 milions d’euros.

En els pròxims mesos es portarà a terme una ampliació de capital per un import conjunt de fins a 16 milions d’euros. La primera de les ampliacions dirigida exclusivament a inversors professionals, per un import d’11 milions d’euros i amb eliminació del dret de subscripció preferent, i la segona, de cinc milions amb drets de subscripció preferent, tot això amb l’objectiu de reforçar l’estructura de capital d’Agile i ampliar la seva base d’accionistes.

Com a conseqüència d’aquesta OPA, el dia 20 de novembre GVC Gaesco va presentar la seva nova valoració amb un preu objectiu de l’acció de 8,70 euros, el +45% sobre el preu actual. Aquest moviment està en línia amb l’estratègia d’Agile Content, que ha trobat en el creixement inorgànic una eina idònia per aprofitar sinergies i col·laboracions que enforteixin la cadena de valor de l’empresa i garanteixin l’eficàcia de la seva estratègia de creixement orgànic. Tot això, amb l’ambició de posicionar Agile Content com a empresa líder en el sector de continguts a Europa.

Edgeware AB és una de les tres empreses líders en la seva categoria a escala mundial, proveïdora de solucions de

distribució de continguts basades en tecnologia IP per mitjà dels quals els seus clients poden distribuir vídeo

i televisió per internet a gran escala. La tecnologia diferencial d’Edgeware facilita als seus clients disposar d’

una excepcional experiència de visualització que els permet mantenir el control del seu contingut.

Notícies relacionades

Edgeware té la seva seu a Estocolm, Suècia. Al seu torn compta amb personal distribuït per Europa, Àsia i les

Amèriques.

Temes:

Empreses