fins als 110.000 milions

El Tresor retalla 5.000 milions d'euros més de l'emissió de deute públic

Calviño anuncia la suspensió de l'emissió prevista per al 17 de desembre i el balanç d'aquest exercici quedarà en 110.000 milions

GRAF6743. MADRID, 07/10/2020.- Los vicepresidentes del Gobierno, Carmen Calvo, Pablo Iglesias, Teresa Ribera y Nadia Calviño (en la imagen) han avanzado, cada uno en su responsabilidad temática, el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia de la economía española, presentado esta mañana por el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez. EFE/Pool Moncloa/José María Cuadrado

GRAF6743. MADRID, 07/10/2020.- Los vicepresidentes del Gobierno, Carmen Calvo, Pablo Iglesias, Teresa Ribera y Nadia Calviño (en la imagen) han avanzado, cada uno en su responsabilidad temática, el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia de la economía española, presentado esta mañana por el presidente del Gobierno, Pedro Sánchez. EFE/Pool Moncloa/José María Cuadrado / Jose Maria Cuadrado Jimenez (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El Tresor retalla  5.000 milions d’euros més de l’emissió de deute públic previst per a aquest exercici, fins a un total de 110.000 milions. Així ho ha anunciat la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, en un congrés organitzat per l’APD. La titular d’Economia ha justificat la suspensió de la subhasta de bons i obligacions prevista per al 17 de desembre a causa de la «gestió pressupostària» i una millor evolució de la recaptació tributària respecte a les previsions.

Notícies relacionades

El Tresor ha revisat en tres ocasions en els últims mesos les seves previsions d’emissió de deute i les tres a la baixa. Al maig, la xifra prevista d’expedició de nou deute per finalitzar l’exercici era de 130.000 milions d’euros, incorporant en l’esmentada previsió les contingències originades per la pandèmia. Les previsions de les comunitats autònomes d’amortitzar uns 10.000 milions de deute amb l’Estat a causa dels baixos interessos que troben actualment al mercat (per la política de baixos tipus imposada des del BCE) va provocar que a l’octubre es retallarà de nou la previsió fins als 115.000 milions.

I finalment, tret de noves revisions, l’emissió de deute públic aquest 2020 tancarà en un total de 110.000 milions d’euros. La mateixa xifra d’emissió de nou deute que estima el Govern per al pròxim exercici 2021, segons recull el projecte de Pressupostos Generals de l’Estat que es troba en tràmit parlamentari. En aquest sentit, Calviño ha insistit aquest dimarts que el calendari d’emissions de deute públic s’anirà compassant amb l’arribada per trams dels 142.000 milions dels fons europeus.