fusió

BBVA i Sabadell negocien repartir-se la presidència i vicepresidència

Torres seria el primer executiu, i Oliu seria vicepresident no executiu

zentauroepp55894494 eco201116172251

zentauroepp55894494 eco201116172251

1
Es llegeix en minuts

El president del BBVACarlos Torres, serà el president executiu de l’entitat resultant de la compra del Banc Sabadell, mentre que l’actual president d’aquest últim, Josep Oliu, passaria a ser vicepresident no executiu. Aquesta és una opció que s’estudia, segons ha avançat ‘El Confidencial’ i van confirmar a Efe fonts pròximes a les negociacions. En tot cas, les negociacions segueixen encara obertes, expliquen altres fonts.

La idea seria que els dos principals executius dels dos bancs formessin part del consell d’administració de la nova entitat. El conseller delegat del futur grup serà elegit per BBVA, qui actualment confia aquestes funcions a Onur Genç, mentre que Sabadell aportarà, almenys en els primers mesos de la fusió, l’experiència del seu «número dos», Jaume Guardiola

Aquest últim jugarà un paper clau en la fusió de les dues entitats, però no està clar si arribarà a formar part del consell del futur grup, que serà el segon més gran d’Espanya, amb prop de 600.000 milions d’euros en actius i una mida molt pròxima al del nou CaixaBank, després de la integració de Bankia. 

No obstant, la suma de BBVA i Sabadell tindrà el lideratge del negoci de pimes a Espanya i una important quota digital. 

Notícies relacionades

La fusió de les dues entitats seria ben vista per part dels supervisors, ja que serviria per augmentar la presència de BBVA en mercats consolidats, com Espanya i el Regne Unit, davant països emergents i amb més risc. Està previst que els consells de les dues entitats financeres avalin iniciar el procés a mitjans del mes que ve.

L’operació generarà uns estalvis de costos d’uns 700 milions d’euros a l’any i un benefici comptable pel fons de comerç negatiu d’almenys 7.000 milions d’euros. En cas de confirmar-se definitivament, la fusió comportarà un fort ajust per aconseguir els estalvis de costos que la justificaran financerament: el tancament d’entre 1.200 i 1.500 oficines, entre el 28% i el 35% de les 4.240 sucursals amb què comptaria el nou banc en un primer moment, amb la consegüent sortida massiva d’empleats de la xarxa comercial i els serveis centrals, com va avançar EL PERIÓDICO.