CONSELL DE MINISTRES

Calviño proposarà Buenaventura per substituir Albella al capdavant de la CNMV

Montserrat Martínez Parera aspira a ser la vicepresidenta de l'organisme

zentauroepp55932125 eco201120181223

zentauroepp55932125 eco201120181223

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La vicepresidenta tercera del Govern i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, proposarà el nomenament de Rodrigo Buenaventura com a president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) i de Montserrat Martínez Parera com a vicepresidenta de l’organisme, van informar a Europa Press en fonts governamentals.

Rodrigo Buenaventura és l’actual director general de mercats de la CNMV, mentre que Montserrat Martínez és la directora de l’Oficina de Presidència de CaixaBank i la directora d’assumptes públics de l’entitat.

Els nomenaments de Rodrigo Buenaventura com a successor de Sebastián Albella i el de Montserrat Martínez com a successora d’Ana Martínez Pina seran proposats per Calviño al Consell de Ministres que se celebrarà dimarts.

Quatre anys de mandat

Notícies relacionades

Els candidats hauran de comparèixer davant la comissió d’assumptes econòmics del Congrés dels Diputats, per posteriorment aprovar els seus nomenaments per reial decret. Fins aleshores, seguiran en funcions Albella i Martínez Pina, gràcies a la modificació de la normativa aprovada aquesta setmana pel Consell de Ministres.

Buenaventura i Martínez assumiran un mandat de quatre anys, i el podran renovar una vegada.