mobilitat

Cepsa i Ionity creen el primer corredor de càrrega ultraràpida a Espanya

La inciativa permet cobrir la distància entre Barcelona i Madrid amb la garantia d'una xarxa fiable i sostenible

zentauroepp55914146 economia cepsa201118192702

zentauroepp55914146 economia cepsa201118192702

1
Es llegeix en minuts

Cepsa ha inaugurat el seu primer corredor de càrrega ultraràpida d’Espanya entre Barcelona i Madrid. La iniciativa s’ha realitzat en col·laboració amb Ionity, la xarxa de càrrega ultraràpida líder a Europa formada per BMWDaimler AGFordHyundai i Volkswagen –que inclou Audi  i Porsche–.

Amb aquesta mesura les dues empreses avancen en el desenvolupament de la xarxa pública interurbana de mobilitat elèctrica més gran de la península Ibèrica. Aquest corredor permet cobrir la distància entre les dues principals ciutats del país en vehicle elèctric amb la garantia d’una xarxa fiable, sostenible i amb la tecnologia més avançada.

Amb la posada en marxa de la primera estació pública de càrrega ultraràpida a la capital, opera ara quatre estacions a l’entorn de l’autopista A-2, situades a Madrid, Saragossa (Ariza), Vila-sana (Lleida) i Pallejà (Barcelona), totes ubicades en estacions de servei de Cepsa. Aquesta xarxa garanteix que qualsevol vehicle elèctric es pot connectar en el tram Barcelona-Madrid 

Objectiu, les principals vies interurbanes

Així mateix, Ionity compta amb una altra instal·lació a l’estació de servei de Cepsa a Múrcia (Puerto Lumbreras) i vuit més estan en construcció a Astúries, Badajoz, Ciudad Real, Huelva, Lugo, Màlaga, Navarra i Salamanca.

Notícies relacionades

L’objectiu de les dues companyies és cobrir les principals vies interurbanes d’Espanya i Portugal i les rutes de connexió amb la resta del continent europeu, mitjançant la instal·lació de punts de càrrega ultraràpida en ubicacions estratègiques.

El 2021, un total de 35 estacions de servei de Cepsa, situades als corredors peninsulars més transitats, comptaran amb aquests carregadors.