ING cobrarà comissions en el compte taronja a partir de l'1 d'abril

L'autodenominat «banc sense comissions» recaptarà 10 euros al mes per no tenir la nòmina domiciliada, no rebre ingressos de cap altre banc de 700 euros al mes o disposar d'un saldo mitjà igual o superior a 30.000 euros

zentauroepp9227242 madrid  20 20 2008 sede central del banco ing direct en madr201112195238

zentauroepp9227242 madrid 20 20 2008 sede central del banco ing direct en madr201112195238 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Laura Cañabate

El banc ‘online’ ING direct cobrarà una comissió de 10 euros per als clients del compte d’estalvis el compte taronja. La mesura entrarà en vigor a partir de l’1 d’abril del 2021.

A conseqüència de la situació econòmica que deriva de la pandèmia mundial per la Covid-19, els tipus d’interès –encarregats de marcar el preu dels diners– no han parat de baixar. Com a resultat, l’entitat bancària explica que no ha tingut més remei que fer canvis en els seus comptes, en concret en el seu compte taronja, segons una nota que l’entitat holandesa ha enviat als seus clients.

Alternatives que ofereixen

A partir de l’1 d’abril de l’any que ve, el compte d’estalvis de la companyia tindrà noves mesures, per la qual cosa tots els clients que en tinguin un s’hi hauran d’adaptar. Les alternatives de què disposen per ajustar-se als canvis comporten que domiciliïn la nòmina –la nòmina, la pensió o la prestació d’atur– al compte nòmina, i així mantenir els estalvis al compte taronja sense pagar comissions i conservant el 0,01% TAE de remuneració. En el cas de no disposar d’una nòmina, l’alternativa que ofereix per no pagar comissions és rebre ingressos procedents d’un altre banc d’almenys 700 euros cada mes al compte nòmina. 

Notícies relacionades

La tercera proposta que ofereix l’entitat és mantenir el compte nòmina amb un saldo mitjà del compte taronja inferior als 30.000 euros. Si la quantitat és igual o superior, s’aplicarà la comissió de 10 euros al mes. En els dos casos, es perd la remuneració del compte taronja.

Reaccions a la mesura

Els tuitaires han inundat el compte del banc holandès, que s’autoanomenava «el banc sense comissions», amb preguntes i queixes en què mostren el seu desacord i disgust per l’aplicació d’aquesta nova mesura.

Temes:

ING Bancs