acte reivindicatiu

Els empresaris exigeixen al Govern que «es posi les piles» amb el corredor mediterrani

Patronals de Catalunya, València, Múrcia Andalusia reclamen «un impuls» final per a la infraestructura ferroviària

zentauroepp55847146 valencia201112161029

zentauroepp55847146 valencia201112161029 / Rober Solsona

1
Es llegeix en minuts
Laura Ballester

El president de l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE), Vicente Boluda, ha demanat al Govern d’Espanya que «es posi les piles» amb el corredor mediterrani «per donar-li l’impuls final que li fa falta».

Amb la mirada posada en el 2025 com a data perquè la infraestructura ferroviària litoral estigui acabada o en obres, el moviment #Quierocorredor ha tornat a reunir el sector empresarial del País Valencià, Catalunya, Múrcia i Andalusia per reivindicar aquesta connexió.

Tot i que en aquesta nova cita, que exactament compleix ara quatre anys, el format ha hagut de ser reduït per obligació de la pandèmia, a més de traslladar l’acte des de Madrid (on estava previst) fins al Palau de Congressos de València.

Boluda també ha defensat que la infraestructura ferroviària ha d’aprofitar l’«ocasió, amb el rigor degut, per obtenir els fons europeus que hi haurà en certa abundància per la reactivació que es busca des de la Unió Europea, per això el Govern s’ha de posar les piles per donar-li l’impuls final que li fa falta». 

A la necessitat del corredor mediterrani també s’hi ha referit el fundador i president de MercadonaJuan Roig, que ha defensat abans de l’inici de l’acte que «hauria d’estar fet des d’ahir. No hi entenc de terminis, però hauria d’estar fet ja». Per això, Roig ha afegit: «No tenir l’Espanya circular unida a l’Espanya radial és una animalada des de tots els punts de vista. Fa anys que reivindiquem que arribi».

Notícies relacionades

A l’acte també hi ha assistit el ministre de Transport, José Luis Ábalos, que ha assegurat que assumeix les reivindicacions del moviment #Quierocorredor i ha recordat que, si tiren endavant els Pressupostos Generals de l’Estat, el corredor mediterrani rebrà 1.982 milions d’euros d’inversó (xifra que s’obté de sumar els pressupostos d’Adif a Catalunya, el País Valencià, Múrcia i Andalusia).

Malgrat la insistència del presentador Jesús Calleja, Ábalos s’ha resistit a avalar la data del 2025 com l’horitzó en el qual la infraestructura hagi d’estar acabada o completament en obres.