lliure concurrència

Brussel·les acusa formalment Amazon de distorsionar la competència

La Comissió Europea atribueix a la companyia l'ús de dades sensibles de venedors independents que utilitzen la seva plataforma

zentauroepp44367955 eu commissioner margrethe vestager holds a press conference 180718201721

zentauroepp44367955 eu commissioner margrethe vestager holds a press conference 180718201721 / Olivier Matthys

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Fa gairebé un any i mig que la Comissió Europea va posar el gegant del comerç electrònic Amazon en el seu punt de mira per l’ús que fa la companyia de les dades sensibles dels venedors independents que utilitzen la plataforma per vendre els seus productes.

Un total de 16 mesos després, la vicepresidenta de l’Executiu comunitari i responsable de competència, Margrethe Vestager, considera que té prou elements per acusar la multinacional de vulnerar les regles europees i distorsionar la competència.

Notícies relacionades

«Hem de garantir que les plataformes que juguen un doble paper i té poder de mercat, com és el cas d’Amazon, no distorsionen la competència. Les dades sobre l’activitat dels venedors independents no haurien d’utilitzar-se en benefici d’Amazon quan actua com a competidor d’aquests venedors», ha avisat Vestager durant l’anunci de l’enviament del plec de càrrecs a la companyia.

A més, Brussel·les ha obert un nou expedient contra Amazon per un possible «tracte preferent» cap a les seves pròpies ofertes minoristes i les d’aquells proveïdors que utilitzen els seus serveis de logística i repartiment.