petició

La Pimec reclama els ajuntaments que adaptin les ordenances fiscals a la crisi

La patronal de les pimes recorda que els municipis haurien d'adaptar els seus impostos i la despesa a la situació sanitària, social, econòmica i empresarial causada per la pandèmia

zentauroepp54123964 pla mitj  del president de pimec  josep gonz lez  i el secre200717212612

zentauroepp54123964 pla mitj del president de pimec josep gonz lez i el secre200717212612 / Marta Casado Pla

1
Es llegeix en minuts

La Pimec ha reclamat els ajuntaments catalans que adaptin els seus impostos a la situació de crisi econòmica que viuen les empreses. En un comunicat, la patronal catalana de les pimes exigeix als consistoris que dissenyin unes ordenances fiscals «coherents amb la situació de crisi sanitària, social, econòmica i empresarial a causa de la pandèmia».

Les diferents seus i delegacions que té la Pimec han recordat als alcaldes i alcaldesses que el Govern central va suspendre al setembre les regles fiscals i els compromisos de dèficit per al 2021 i el 2021 per al conjunt de les administracions públiques.

Tot això permet als ajuntaments utilitzar els romanents d’aquest període, xifrats en més de 16.000 milions d’euros del 2019 per a tot Espanya.

Notícies relacionades

Com a conseqüència d’això, els ens municipals poden permetre’s «no incrementar més la pressió fiscal i destinar els recursos a reactivar l’economia local, impulsar la competitivitat empresarial i donar resposta a les necessitats financeres de les empreses».

Segons l’opinió de l’organització presidida per Josep González, «la recuperació econòmica no arribarà fins que el principal motor econòmic no recuperi la seva activitat», amb referència a les pimes i els autònoms. Al seu torn destaca que sense ajuts al teixit productiu no es podran evitar «més tancaments de negocis» i la pèrdua de llocs de treball i riquesa.