10.000 beneficiaris

La Generalitat aprovarà una ajuda de 2.000 euros per als autònoms

El Departament de Treball destina 20 milions d'euros a un pagament únic que preveu beneficiar 10.000 treballadors per compte propi

foto-bona-el-homrani-acn

foto-bona-el-homrani-acn

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

El Govern de la Generalitat aprovarà aquest dimarts una ajuda de 2.000 euros per als treballadors autònoms més perjudicats per la crisi de la Covid i les noves restriccions i que ja arrossegaven baixos ingressos. El Departament de Treball reeditarà el subsidi que va posar en marxa al març, tot i que amb noves condicions. Serà un pagament únic de 2.000 euros, estarà finançat amb una partida pressupostària de 20 milions d’euros i arribarà a un total de 10.000 treballadors per compte propi. Així ho ha comunicat aquest migdia Treball als agents socials, en el marc de la reunió del Consell Català del Treball Autònom, segons han confirmat fonts del departament.

Aquesta nova ajuda de 2.000 euos serà previsiblement anunciada dimarts després del Consell Executiu de Govern. Treball reedita així, amb més pressupost, un subsidi que ja va posar en marxa a l’inici del primer confinament. Llavors va habilitar 7,5 milions d’euros i ara ha augmentat l’esforç fins a 20 milions d’euros. I serà un pagament únic de 2.000 euros, no com llavors, que era variable i de fins a 2.000 euros en funció de la caiguda d’ingressos que pogués acreditar l’autònom. 

Notícies relacionades

Treball busca prioritzar amb aquesta nova ajuda els autònoms més castigats durant la crisi i que ja arrossegaven d’abans més baixos ingressos. Per postular aquesta ajuda, els potencials beneficiaris hauran d’acreditar una base imposable en l’última declaració de la renda igual o inferior a 35.000 euros. També hauran d’acreditar que el seu rendiment net de l’activitat dels tres primers trimestres del 2020 no ha superat els 13.125 euros.

L’ajuda que aquest dimarts pretén aprovar el Departament de Treball via Consell Executiu serà compatible amb qualsevol altra ajuda o subsidi públic. És a dir, un treballador autònom que estigui cobrant actualment un cessament d’activitat extraordinari perquè s’ha vist obligat a tancar el seu negoci (per exemple, un bar) a causa de les últimes restriccions o a un rebrot podrà demanar la nova ajuda. Encara s’ha de definir la data a partir de la qual els potencials beneficiaris podran començar a sol·licitar aquesta prestació de pagament únic i quan s’efectuarà.