Automoció

Nou ero en un proveïdor de Nissan: Tachi-S planteja 42 acomiadaments

L'empresa de components inicia un acomiadament col·lectiu per fases, adaptat al calendari de tancament de les factories de Nissan

El acuerdo de Nissan para cerrar sus plantas en BCN

El acuerdo de Nissan para cerrar sus plantas en BCN

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Nou ero a la cadena de proveïdors de NissanTachi-S, firma d’origen japonès anteriorment, ha comunicat aquest dilluns als seus 42 empleats la seva intenció d’efectuar un expedient de regulació d’ocupació (ero) per liquidar la plantilla i clausurar les produccions. Així ho han explicat fonts sindicals, que han detallat que l’empresa ha plantejat un tancament ordenat i per fases, adaptat al calendari de tancament de les factories de Nissan a Catalunya. La data és per al 31 de desembre del 2021.

El nom de Tachi-S se suma així als de MagnaMagneti Marelli o Acciona en la llista de proveïdors o subcontractes de la firma nipona que han iniciat els seus propis expedients d'extinció. Les diferents firmes de la cadena de producció de Nissan ajusten les seves plantilles en un procés que pot arribar a afectar 16.500 llocs de treball indirectes, segons els càlculs facilitats per la mateixa Nissan al Departament de Treball.

Notícies relacionades

Les empreses més afectades seran aquelles que més dependència productiva tinguin de Nissan. En el cas de Tachi-S, aquesta multinacional d’origen japonès va estar vinculada en un inici a la mateixa Nissan, i a Catalunya és una de les encarregades de fabricar part dels seients per als seus vehicles. El sector de l’automoció, no únicament Nissan, està sent un dels més damnificats per la crisi de la Covid i la reconversió per la qual transita. Altres firmes, com TE Connectivity, Saint Gobain o Robert Bosch, han iniciat el tancament de les seves fàbriques recentment.

El període de consultes per liquidar la seva plantilla catalana ha començat aquest dilluns i a partir d’ara s’obre un procés de 15 dies perquè empresa i sindicats pactin les condicions de sortida i les indemnitzacions. Les quanties amb què les companyies han cessat recentment els seus treballadors varien, des de la mínima pagada per Acciona (20 dies per any treballat, amb límit de 12 mensualitats) o d’altres molt per sobre, com les de Robert Bosch (50 dies per any treballat, sense límit de mensualitats i amb extres).