Telecomunicacions

BASF i Cellnex instal·len una xarxa privada de 5G a la planta química de Tarragona

El projecte pilot serà el primer de la indústria química espanyola

cellnex

cellnex

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresa química BASF i l’operador d’infraestructures i serveis de telecomunicacions Cellnex han segellat una aliança per instal·lar la primera xarxa privada basada en tecnologia 5G en la indústria química espanyola.

Cellnex serà l’encarregada d’instal·lar i desplegar aquesta xarxa 5G al centre de producció que BASF té a la Canonja, Tarragona, sobre la qual es desenvoluparan diversos casos d’ús vinculats a l’operativa industrial de la planta.

El projecte pilot, un dels primers en el panorama industrial estatal, comptarà amb la col·laboració de Masmóvil per a la cessió temporal de la banda d’espectre, i amb Lenovo i Nearby Computing per al desenvolupament de la solució d’Edge Computing  que permetrà la computació autònoma de dades en local –sense necessitat de portar-los al núvol– i assegurarà la mínima latència i la gestió d'aquests en temps real.

A nivell pràctic, la cinquena generació de comunicacions mòbils, més coneguda com a 5G, permetrà multiplicar per 10 la velocitat i capacitat de transmissió de dades respecte al 4G; reduirà per 10 la latència –temps de resposta a una sol·licitud– a nivells d’un mil·lisegon; tindrà una elevada disponibilitat i fiabilitat, permetrà l’ús en aplicacions crítiques, i permetrà gestionar fins a un milió de dispositius connectats per quilòmetre quadrat.

Notícies relacionades

En la seva aplicació industrial, el 5G suposarà un abans i un després, es convertirà en la base per al desenvolupament de la indústria 4.0 i el IoT (internet de les coses).

BASF ha identificat el 5G com una de les tecnologies clau per al seu procés de transformació digital. Així, Tarragona es convertirà en un dels primers projectes en matèria de 5G que la multinacional alemanya engega a nivell global. Fins ara, només Alemanya, Bèlgica i la Xina han arrencat projectes similars.

Temes:

Cellnex Basf 5G